Η Ουκρανία μειώνει την ηλικία επιστράτευσης κατά 2 χρόνια στα 25 έτη

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε την Τρίτη νόμο που μειώνει την ηλικία επιστράτευσης της χώρας του από τα 27 στα 25 έτη, εγκρίνοντας τη νομοθεσία που είχε αρχικά ψηφιστεί από το κοινοβούλιο τον περασμένο Μάιο, αλλά δεν είχε υπογραφεί σε νόμο μέχρι τώρα.

Δεν είναι σαφές γιατί ο Ζελένσκι άργησε τόσο πολύ να υπογράψει τον νόμο, αλλά η επιστράτευση είναι ένα ευαίσθητο θέμα στην Ουκρανία σχεδόν από την αρχή του πολέμου, με βίντεο με Ουκρανούς άνδρες να μαζεύονται από τους δρόμους, προφανώς για να σταλούν στο μέτωπο. Η χώρα έχει υποφέρει από έλλειψη κατάλληλων στρατευμάτων μετά από δύο χρόνια πολέμου και ελλείψεις πυρομαχικών.

Η κυβέρνηση δεν έκανε κανένα δημόσιο σχόλιο σχετικά με το νόμο και δεν είναι σαφές πόσους στρατιώτες μπορεί να συγκεντρώσει η Ουκρανία λόγω της χαμηλότερης ηλικίας στράτευσης.

Ο μέσος όρος ηλικίας των δυνάμεων της Ουκρανίας είναι στην πραγματικότητα 40 ετών, δηλαδή σχεδόν ο ίδιος με αυτόν της Ρωσίας, με πολλούς ηλικιωμένους στρατιώτες να καταλαμβάνουν τις τάξεις και των δύο δυνάμεων. Οι επικριτές λένε ότι ο νέος νόμος θα αφαιρέσει νέους εργαζόμενους από την ουκρανική οικονομία, η οποία ήδη υποφέρει. Ωστόσο, η Ουκρανία αναμένει μια καλοκαιρινή επίθεση από τη Ρωσία και οι αναλυτές φοβούνται πως αν η Ουκρανία δεν είναι προετοιμασμένη, η Ρωσία θα μπορούσε να καταλάβει σημαντικές εδαφικές εκτάσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail