Οι ρωσικές θαλάσσιες μεταφορές πετρελαίου σημείωσαν υψηλό 11 μηνών - Bloomberg

pixabay / hpgruesen
Freepen.gr - Οι θαλάσσιες εξαγωγές ρωσικού αργού σχεδόν σκαρφάλωσαν σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με το προηγούμενο έτος τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου, ανέφερε την Τρίτη το Bloomberg, προσθέτοντας ότι οι ροές από τα μεγάλα λιμάνια της χώρας ήταν κοντά σε επίπεδα αιχμής.

Οι θαλάσσιες εξαγωγές αργού της Ρωσίας την εβδομάδα έως τις 14 Απριλίου εκτινάχθηκαν κατά 560.000 βαρέλια ανά ημέρα (bpd) στα 3,95 εκατομμύρια bpd, φθάνοντας στον υψηλότερο όγκο από το Μάιο του 2023, ανέφερε το πρακτορείο, επικαλούμενο στοιχεία παρακολούθησης πλοίων.

Ο λιγότερο ευμετάβλητος μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκε επίσης απότομα, ανεβαίνοντας κατά περίπου 250.000 βαρέλια ανά ημέρα στα 3,66 εκατομμύρια βαρέλια ανά ημέρα, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουνίου 2023.

Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος των αποστολών ανήλθε σε περίπου 365.000 bpd και φέρεται να ήταν περίπου 490.000 bpd πάνω από τον στόχο της Ρωσίας για τον Απρίλιο, ο οποίος αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της συμμαχίας ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή και τις προμήθειες σε μια προσπάθεια εξισορρόπησης των τιμών του πετρελαίου.

Η Ρωσία έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου κατά 500.000 bpd κάτω από τον μέσο όρο Μαΐου-Ιουνίου κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αφού πολλά άλλα μέλη της ομάδας συμφώνησαν να περιορίσουν περαιτέρω την παραγωγή. Η μείωση αναμένεται να κατανεμηθεί μεταξύ των ρωσικών αποστολών αργού, οι οποίες θα μειωθούν κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως, και των διυλισμένων προϊόντων.

Οι ροές από τους κύριους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής της χώρας αυξήθηκαν σημαντικά και ήταν κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ανέφερε το πρακτορείο. Σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων, το μεγαλύτερο λιμάνι φόρτωσης πετρελαίου της χώρας, το Πριμόρσκ, στον Κόλπο της Φινλανδίας, διαχειρίστηκε δέκα δεξαμενόπλοια σε τρεις από τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες.

Το Bloomberg εκτίμησε ότι η τάση αυτή ενδεχομένως αντανακλά μια εκτροπή προς τις εξαγωγές πετρελαίου που θα είχε υποστεί επεξεργασία στα ρωσικά διυλιστήρια, τα οποία πρόσφατα υπέστησαν πολλαπλές επιθέσεις από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Από τις αρχές του 2022, το λιμάνι δεν έχει διαχειριστεί περισσότερα από 11 δεξαμενόπλοια σε μια εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

* πληροφορίες rt.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail