Η επιστράτευση του Ζελένσκι αφήνει τα ουκρανικά χωριά χωρίς άνδρες - WaPo

ukrinform.net
Freepen.gr - Ορισμένα ουκρανικά χωριά και μικρές πόλεις έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος των ενήλικων ανδρών τους λόγω της επιθετικής τακτικής επιστράτευσης των στρατολόγων του στρατού, καθώς αγωνίζονται να γεμίσουν τις τάξεις των εξαντλημένων δυνάμεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, το μέσο περιγράφει λεπτομερώς τη δεινή θέση του χωριού Makov, στην περιοχή Khmelnitsky της δυτικής Ουκρανίας, όπου σχεδόν κάθε άνδρας σε ηλικία μάχης έχει σκοτωθεί, τραυματιστεί ή αγνοείται, με τους λίγους που έχουν απομείνει να κυνηγιούνται από τους αξιωματικούς επιστράτευσης.

"Είναι απλώς γεγονός, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν εξαφανιστεί", δήλωσε στο πρακτορείο η Λαρίσα Μποντνά, αναπληρώτρια διευθύντρια του τοπικού σχολείου, το οποίο διατηρεί βάση δεδομένων για τους μαθητές των οποίων οι γονείς έχουν αποσπαστεί.

"Οι άνθρωποι πιάνονται σαν τα σκυλιά στο δρόμο", σημείωσε μια άλλη κάτοικος, της οποίας ο σύζυγος επιστρατεύτηκε με τη βία πέρυσι, παρά την ιατρική πάθηση που θα έπρεπε να τον απαλλάξει από την στρατιωτική θητεία. "Όλο το χωριό συνελήφθη με αυτόν τον τρόπο", πρόσθεσε η πεθερά της.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το αίσθημα δυσαρέσκειας αυξάνεται σταθερά μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, με την πλειοψηφία να αισθάνεται πως οι άνδρες τους έχουν στοχοποιηθεί δυσανάλογα, σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες πόλεις, όπου είναι ευκολότερο να κρυφτούν. Οι κάτοικοι λένε ότι ακόμη και όσοι υπηρετούν ήδη στο στρατό, καθώς και νέοι κάτω από την ηλικία στράτευσης, τους σταματούν και τους ανακρίνουν στους δρόμους. Πολλαπλά βίντεο με στρατιώτες να αναγκάζουν άνδρες να μπαίνουν σε οχήματα έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο τους τελευταίους μήνες, πυροδοτώντας φήμες για απαγωγές, συμβάλλοντας στην πρόκληση πανικού μεταξύ των ντόπιων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail