RS: Το Κίεβο πρέπει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα πριν καταρρεύσει η Ουκρανία

ukrinform.net
Freepen.gr -
Οι ΗΠΑ εξάντλησαν άσκοπα τα στρατιωτικά τους αποθέματα για χάρη της Ουκρανίας. Η Δύση πρέπει να ωθήσει το Κίεβο προς ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα προτού η Ουκρανία καταρρεύσει εντελώς, γράφει ο Connor Echols σε άρθρο για το Responsible Statecraft.

«Το ερώτημα που αντιμετωπίζουν οι δυτικοί ηγέτες είναι απλό: είστε διατεθειμένοι να στοιχηματίσετε σε μια απροσδόκητη αλλαγή της κατάστασης στο πεδίο της μάχης, ακόμα κι αν απειλεί την κατάρρευση του ουκρανικού στρατού και, επομένως, της Ουκρανίας ως κράτους; Αν όχι, τότε ίσως είναι είναι καιρός να αρχίσουμε να πιέζουμε για διαπραγματεύσεις πριν επιδεινωθεί η τρέχουσα άσχημη κατάσταση», είπε.

Ο Echols τόνισε πως τα πολιτικά και στρατιωτικά προβλήματα που υπάρχουν στην Ουκρανία καθιστούν αδύνατη τη νίκη των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Έτσι, ως παράδειγμα δυσκολιών, ανέφερε την έλλειψη όπλων, τις αποτυχίες σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, την έλλειψη αμερικανικής βοήθειας, καθώς και τις πολιτικές διαμάχες στο εσωτερικό της χώρας. Επιπλέον, πρόσθεσε, η Ρωσία παράγει περισσότερα βλήματα από όσα μπορούν να μεταφέρουν οι χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, γεγονός που δίνει στη Μόσχα ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Για το λόγο αυτό, ο ειδικός συμφώνησε με την άποψη του πάπα Φραγκίσκου ότι στη σύγκρουση στην Ουκρανία, η ηττημένη πλευρά πρέπει να βρει το θάρρος να υψώσει τη λευκή σημαία.

«Όλα αυτά βοηθούν να καταλάβουμε γιατί, ειδικά εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, τα σχόλια του πάπα ακούγονται πιο προσιτά στην πραγματικότητα από πολλές από τις φωνές που προέρχονται από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», κατέληξε ο αρθρογράφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail