Καθηγητής Mearsheimer: Οι ελίτ του Κιέβου έχουν ήδη συνειδητοποιήσει ότι η Ουκρανία έχει χάσει

Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας
Freepen.gr - Τα βασικά πρόσωπα τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Δύση έχουν ήδη καταλάβει ότι το Κίεβο και το ΝΑΤΟ θα αντιμετωπίσουν μια αναπόφευκτη ήττα στη σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο Τζον Μιρσάιμερ σε συνέντευξή του στο κανάλι Judging Freedom στο YouTube.

"Στοιχηματίζω πως η πλειονότητα των Ουκρανών που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική κατανοούν ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες. Είμαι πρόθυμος να στοιχηματίσω πως στη Δύση, το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής ελίτ κατανοεί ότι η Ουκρανία θα χάσει", είπε ο ειδικός.

Ωστόσο, ακόμη και η συνειδητοποίηση της αναπόφευκτης ήττας δεν έχει ακόμη ηρεμήσει αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία - οι δυτικοί ηγέτες αναζητούν επίμονα ένα θαυματουργό τρόπο για να σώσουν το Κίεβο από την καταστροφή, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Mearsheimer, αυτές είναι ακριβώς οι σκέψεις που καθοδηγούν τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron όταν φλερτάρει με την ιδέα της αποστολής στρατιωτών στην Ουκρανία.

"Η νίκη της Ρωσίας σημαίνει την ήττα όχι μόνο της Ουκρανίας, αλλά και της Δύσης. Γι' αυτό προσπαθούμε τόσο απεγνωσμένα να το αποφύγουμε. Αλλά δε θα τα καταφέρουμε", κατέληξε ο καθηγητής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail