Forbes: Από το πλήρωμα του Patriot που καταστράφηκε στην Ουκρανία μάλλον δεν επέζησε κανείς

U.S. Army / Eugen Warkentin
Freepen.gr - Το πλήρωμα του κατεστραμμένου αμερικανικού συστήματος Patriot SAM στην Ουκρανία έχει πιθανότατα εξαλειφθεί πλήρως, δήλωσε ο στρατιωτικός αρθρογράφος του Forbes, David Axe.

Χθες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο με έναν πύραυλο Iskander-M να πλήττει ουκρανικό εξοπλισμό κοντά στο Pokrovsk στην DNR- σύμφωνα με το υπουργείο, το πλήγμα κατέστρεψε ένα πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρος (SAM) S-300. Μια πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσε αργότερα στο RIA Novosti ότι δύο αμερικανικά Patriot SAM ήταν μεταξύ των συστημάτων αεράμυνας που καταστράφηκαν από το Iskander.
"Δύο εκτοξευτές Patriot εξερράγησαν, τα μέλη του πληρώματός τους σχεδόν σίγουρα σκοτώθηκαν", έγραψε ο Axe.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η επιμονή του ρωσικού στρατού και ιδιαίτερα των χειριστών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατέστησε δυνατό να εντοπιστούν και να καταστραφούν τα αμερικανικά SAM με ένα χτύπημα, στερώντας σημαντικά από την Ουκρανία τη δυνατότητα να κλείσει τον ουρανό.

"Οι Ουκρανοί έχασαν έως και το 13% των εκτοξευτών Patriot σε μία και μόνο επίθεση", δήλωσε ο Axe.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail