Business Insider: Το Κίεβο κινδυνεύει να χάσει γη και στρατό λόγω των αμφιβολιών της Δύσης

ukrinform.net
Freepen.gr - Η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει ακόμη περισσότερα εδάφη και έμπειρο στρατιωτικό προσωπικό λόγω του πλεονεκτήματος του πυροβολικού της Ρωσίας και της αβεβαιότητας σχετικά με τη βοήθεια από τη Δύση, ανέφερε το Business Insider, επικαλούμενο εμπειρογνώμονες.

"Ενώ (η Ουκρανία) συνεχίζει να σπαταλά πολύτιμους πόρους αεράμυνας και η πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση είναι ακόμη απρόσιτη..., το Κίεβο θα μπορούσε να καταλήξει να χάσει περισσότερα εδάφη και έμπειρο στρατιωτικό προσωπικό", ανέφερε το περιοδικό.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, λόγω των ανεπαρκών δυνατοτήτων αεράμυνας του Κιέβου, η ρωσική πολεμική αεροπορία μπορεί να αρχίσει να επιχειρεί ανεμπόδιστα πάνω από το πεδίο της μάχης. Η Ρωσική Ομοσπονδία, με τη σειρά της, έχει σοβαρό πλεονέκτημα στον τομέα του πυροβολικού. Η θλιβερή κατάσταση του Κιέβου συνδέεται επίσης με την αποτελεσματική χρήση από τη Ρωσία των βομβών σχεδιασμού και την έλλειψη πόρων της Ουκρανίας, τονίζει το περιοδικό. Σύμφωνα με το κείμενο, οι προοπτικές του Κιέβου στο πεδίο της μάχης φαίνονται όλο και πιο δυσοίωνες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail