Η Γαλλία στον πόλεμο κατά της Ρωσίας

Freepen.gr - Εν μέσω αναστάτωσης στα μέσα ενημέρωσης, το Παρίσι έχει ήδη λάβει μέτρα. Στις 19 Μαρτίου, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιβεβαίωσε ότι η αρχική ομάδα των έως και 2.000 Γάλλων μαχητών εκπαιδεύεται ήδη για την ανάπτυξή τους στην Ουκρανία, αναφέρει το southfront.press.

Στο παρελθόν είχε αποκαλυφθεί ότι ο Μακρόν ανέθεσε στο Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων να μελετήσει το θέμα της αποστολής δυνάμεων της Λεγεώνας των Ξένων στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Στις 27 Φεβρουαρίου ξεκίνησε ο σχηματισμός τριών λόχων μαχητών της Λεγεώνας των Ξένων.

Στις 5 Μαρτίου, η γαλλική στρατιωτική ηγεσία ενέκρινε την στελέχωση της τακτικής ομάδας του τάγματος, η οποία περιλαμβάνει αυτούς ακριβώς τους τρεις λόχους της Λεγεώνας. Αφού δεν βρέθηκαν αρκετοί Λεγεωνάριοι για να εξασφαλίσουν το δηλωμένο ανθρώπινο δυναμικό της τακτικής ομάδας του τάγματος, το Παρίσι αναγκάστηκε να γεμίσει τις τάξεις της με προσωπικό από το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει διπλάσιο τακτικό στρατιωτικό προσωπικό στη νεοσύστατη μονάδα.

Η ειδική ομάδα τακτικού τάγματος που έχει οριστεί για την Ουκρανία διεξάγει την εκπαίδευση μάχης στο πεδίο ασκήσεων la Courtine. Η μονάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει το συντονισμό μάχης στα μέσα Απριλίου και να είναι έτοιμη για ανάπτυξη στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες εξωτερικού, ο γαλλικός στρατός φοβάται πως θα είναι πολύ δύσκολο να κρύψει και να εξασφαλίσει τη μεταφορά μιας μεγάλης μονάδας γαλλικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Οι Γάλλοι στρατιώτες θα αποτελέσουν στόχο προτεραιότητας για τα ρωσικά πλήγματα ακριβείας.

Ο γαλλικός στρατός πολεμά ήδη στην Ουκρανία- και η αποτελεσματικότητά του δεν είναι αρκετά υψηλή. Ο αυξημένος αριθμός των Γάλλων πολιτών που σκοτώνονται στην Ουκρανία προκαλεί την αυξανόμενη δυσαρέσκεια μεταξύ των Γάλλων στρατιωτικών που δεν επιθυμούν να πάνε να πολεμήσουν. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τουλάχιστον 147 από τους 356 Γάλλους μισθοφόρους έχουν εξοντωθεί μέχρι στιγμής. Ο γαλλικός στρατός αντιμετωπίζει ήδη το πρόβλημα της εξεύρεσης νέων "εθελοντών" για την εναλλαγή των δυνάμεων στην Ουκρανία.

Από την αρχή των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, το επιτελείο διοίκησης της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων ενθάρρυνε την αναχώρηση λεγεωνάριων μεταμφιεσμένων σε μισθοφόρους και εθελοντές. Οι πρώτες μονάδες που έστειλαν τους μαχητές τους στην Ουκρανία φέρεται να περιλαμβάνουν τις ειδικές δυνάμεις του Groupement des Commandos Parachutistes.

Η επίσημη αποστολή της ομάδας ειδικών τακτικών ταγμάτων θα επιτρέψει στον γαλλικό στρατό να αποκρύψει τις πραγματικές απώλειες που έχει ήδη υποστεί στην Ουκρανία.

Φυσικά, το Παρίσι διαψεύδει όλες τις αναφορές, κατηγορώντας τες παραδοσιακά ως ρωσική προπαγάνδα- ενώ ο Γάλλος πρόεδρος επιμένει στη γαλλική ανάπτυξη στην Ουκρανία και το γαλλικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε προετοιμασίες για κάποιες "δύσκολες μάχες".

Εν τω μεταξύ, η Μόσχα προειδοποίησε το Παρίσι ότι γνωρίζει πολύ καλά τα σχέδιά του και είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους Γάλλους στις γραμμές του μετώπου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail