Αιχμάλωτος πολέμου: Βρετανοί ψυχολόγοι ενστάλαξαν στους Ουκρανούς το μίσος για τους Ρώσους

ukrinform.net
Freepen.gr - Βρετανοί ψυχολόγοι εκπαίδευσαν επιστρατευμένους Ουκρανούς κατά τη διάρκεια μαθημάτων για νέους μαχητές να μισούν τους Ρώσους στρατιώτες, δήλωσε ένας Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου σε βίντεο που παραχώρησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

"Εκπαιδεύτηκα στο Ηνωμένο Βασίλειο με το μάθημα νέων μαχητών. Μου δίδαξαν πώς να χρησιμοποιώ τα όπλα, τα φάρμακα. Οι ψυχολόγοι δούλευαν για να μας κάνουν να αντιπαθούμε τους Ρώσους στρατιώτες και όλους τους Ρώσους γενικά, να τους σκοτώνουμε και να τους συμπεριφερόμαστε σκληρά αν τους πιάναμε αιχμάλωτους", δήλωσε ο Volodymyr Buchok, αιχμάλωτος στρατιώτης της 24ης Ταξιαρχίας Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο κρατούμενος πρόσθεσε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο τους δόθηκε εξοπλισμός, με θωρακισμένες πλάκες που μπορούσαν να τρυπηθούν με μαχαίρι, τα κράνη ήταν εκπαιδευτικά κι έπρεπε να αγοράσουν τα πάντα με δικά τους χρήματα.

Μίλησε επίσης για χαμηλό ηθικό στην ταξιαρχία του, με τους διοικητές να επιβάλλουν λεηλασίες, οι οποίες δεν εφαρμόστηκαν. Συγκεκριμένα, έπαιρναν έπιπλα από κατοικίες για να τα χρησιμοποιήσουν για καυσόξυλα, είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail