ΜΜΕ: Η Γαλλία θα δημιουργήσει μια συμμαχία χωρών έτοιμων να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία

Credit: U.S. European Command
Freepen.gr - Η Γαλλία δημιουργεί έναν συνασπισμό χωρών που είναι έτοιμες να στείλουν στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία εάν χρειαστεί, ανέφερε το Politico.

«Η Γαλλία δημιουργεί μια συμμαχία χωρών που είναι έτοιμες να στείλουν δυνητικά δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία και έτσι βαθαίνει την αντιπαράθεσή της με ένα πιο προσεκτικό Βερολίνο», αναφέρει η δημοσίευση.

Το δημοσίευμα υπενθύμισε τη δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτικού προσωπικού από δυτικές χώρες στην Ουκρανία. Κατόπιν αυτού, τα περισσότερα μέλη της ΕΕ , συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Πολωνίας, δήλωσαν ότι δεν είχαν τέτοια σχέδια. Ωστόσο, όπως γράφει το Politico, η Εσθονία , η Λετονία και η Λιθουανία έχουν αποδειχθεί «πολύ πιο ανοιχτές στην ιδέα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail