Η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την αγορά όπλων για το Κίεβο - Σολτς

Sergey Guneyev/POOL/TASS
Freepen.gr - Οι χώρες της ΕΕ σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα έσοδα από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν δεσμευτεί στην Ευρώπη για τη χρηματοδότηση αγορών όπλων για το Κίεβο, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

"Θα χρησιμοποιήσουμε τα υπερκέρδη από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν δεσμευτεί στην Ευρώπη για να στηρίξουμε οικονομικά την αγορά όπλων για την Ουκρανία", δήλωσε ο καγκελάριος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ στο Βερολίνο.

"Και οι τρεις μας θα συναντηθούμε ξανά την επόμενη εβδομάδα και θα συζητήσουμε αυτά τα θέματα με τους Ευρωπαίους εταίρους μας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο", είπε.

Στις 11 Μαρτίου, οι Financial Times ανέφεραν ότι η ΕΕ μπορεί να μεταφέρει στην Ουκρανία τον Ιούλιο του 2024 δύο ή τρία δισεκατομμύρια ευρώ, έσοδα από την επανεπένδυση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας, τα οποία διαχειρίζεται το διεθνές αποθετήριο Euroclear. Την 1η Φεβρουαρίου, οι συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ ενέκριναν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να χρησιμοποιηθούν τα έσοδα από τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας για τη μερική χρηματοδότηση ενός προγράμματος δημοσιονομικής βοήθειας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία έως το 2027.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail