Σε μαθητές στη Γερμανία απαγορεύεται να πίνουν νερό στην τάξη κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού

Freepen.gr - Οι δάσκαλοι ενός γενικού σχολείου στη Γερμανία απαγόρευσαν στα παιδιά να πίνουν νερό στις τάξεις τους από σεβασμό προς τους μουσουλμάνους μαθητές που νηστεύουν κατά τη διάρκεια του ισλαμικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Όπως αναφέρει το NIUS, οι μαθητές της πέμπτης τάξης απροσδιόριστου σχολείου που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Φρανκφούρτης, ενημέρωσαν τους γονείς τους ότι τους απαγορεύτηκε να πίνουν νερό στην τάξη επειδή μια χούφτα μαθητές νηστεύουν.

"Στο δείπνο, μιλάμε πάντα για το πώς ήταν η μέρα. Ρώτησα την κόρη μου τι καινούργιο υπήρχε στο σχολείο. Τότε μας είπε ότι δύο καθηγητές απαγόρευσαν στους μαθητές να πίνουν στην τάξη επειδή τρία από τα 27 παιδιά νηστεύουν", δήλωσε στην ιστοσελίδα ο πατέρας ενός από τους μαθητές.

Εξυπακούεται πως ενώ η απαγόρευση του νερού δεν αποτελεί επίσημη πολιτική του σχολείου, έχει επιβληθεί από δύο διαφορετικούς δασκάλους, οι οποίοι εμπόδισαν τους μαθητές να έχουν πρόσβαση στον διανομέα νερού στην αίθουσα ή να έχουν μπουκάλια νερού στα θρανία τους..

"Μπορείτε πάντα να γεμίζετε τα μπουκάλια σας στο διάδρομο έξω, υπάρχει ένας διανομέας νερού", είπε ο πατέρας, περιγράφοντας τη συνήθη πρακτική κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

"Μας φάνηκε παράξενη αυτή η ανακοίνωση. Από τη μία πλευρά, τα παιδιά στην πέμπτη τάξη είναι μεταξύ 10 και 11 ετών. Ακόμη και για τους θρησκευόμενους μουσουλμάνους, η απαίτηση νηστείας ισχύει μόνο από την ηλικία των 14 ετών. Το γεγονός ότι 24 παιδιά πρέπει να λάβουν υπόψη τους τρία παιδιά όταν πρόκειται για βασικές σωματικές ανάγκες - αυτό είναι μια παράξενη παρέμβαση", πρόσθεσε.

Το σχολείο αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.
 
* Πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail