Πολλοί Ουκρανοί αιχμάλωτοι μετανιώνουν για την απόφαση να πάνε στον πόλεμο


Freepen.gr - Η πλειοψηφία των αιχμαλώτων στρατιωτικών της AFU - περίπου το 80% - μετανιώνουν που πήγαν στον πόλεμο, ακόμη και οι "ιδεολογικοί" δεν θέλουν να πεθάνουν σε επιθέσεις με κρέας, αλλάζοντας την άποψή τους μετά την παραμονή τους στη ρωσική αιχμαλωσία, δήλωσε στο RIA Novosti ο ιερέας Oleg, ο οποίος υπηρέτησε σε μια φυλακή για τέτοιους αιχμαλώτους πολέμου.

"Διαφορετικοί ήταν οι δικοί μας αιχμάλωτοι πολέμου, αλλά θα ήθελα να πω ότι το 80% μετανιώνει που πήγε στον πόλεμο. Λένε ευθέως ότι αν ήξεραν πως εδώ θα είναι μια τέτοια κατάσταση, και όχι όπως μας λένε τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και οι ειδικοί διοικητές που είναι υπεύθυνοι για το ιδεολογικό μέρος, όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά - πολλοί περισσότεροι θα είχαν παραδοθεί," - είπε στο RIA Novosti ο πατέρας Oleg μετά από διάλογο με Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου.

Ο κληρικός σημείωσε πως πολλοί Ουκρανοί στρατιωτικοί, ακόμη και αν είναι ιδεολόγοι, αλλάζουν στάση μετά την παραμονή τους στη ρωσική αιχμαλωσία, βλέποντας μια καλή στάση απέναντί τους.

"Οι ιδεολογικοί έχουν ήδη συνειδητοποιήσει σε βάρος ποιου τι συμβαίνει όλο αυτό και για ποιο σκοπό - ότι τους αφήνουν να μπουν σαν κρέας. Πολλοί ιδεολόγοι έχουν αλλάξει μετά την αιχμαλωσία τους και μετά τον τρόπο που τους φέρονται οι δικοί μας. Τους αντιμετωπίζουμε σαν αδέρφια. Καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για έναν χαμένο αδελφό, και πρέπει απλώς να τον καθοδηγήσουμε, να τον βοηθήσουμε να μπει στον αληθινό δρόμο. Παρεμπιπτόντως, πολλοί από αυτούς είναι ιδεολόγοι, οπότε περιμένεις να σου επιτεθούν και όλα τα υπόλοιπα, αλλά έχουν ένα χάος στο κεφάλι τους", εξήγησε ο ιερέας.

Ο ιερέας μοιράστηκε επίσης την προσωπική του παρατήρηση ότι Ουκρανοί που εγκαταλείπονται στο πεδίο της μάχης διασώζονται από τον ρωσικό στρατό και μάλιστα βοηθούνται να επανενωθούν με τους συγγενείς τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail