Ο Τραμπ λέει στο Ισραήλ ότι έκανε "μεγάλο λάθος"

ΑFΡ / ΕΙijah Νοuvelage
Freepen.gr - Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι το Ισραήλ "χάνει μεγάλη υποστήριξη" και πρέπει να "τελειώσει" τον πόλεμο στη Γάζα πριν η φήμη του μειωθεί περαιτέρω. Τα σχόλια αποτέλεσαν μια σπάνια στιγμή κριτικής του Τραμπ προς το εβραϊκό κράτος.

Σε συνέντευξή του στο Israel Hayom που δημοσιεύθηκε εν μέρει τη Δευτέρα, ο Τραμπ δήλωσε πως θα είχε ενεργήσει "σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως εσείς" εάν οι ΗΠΑ δέχονταν επίθεση όπως το Ισραήλ από τη Χαμάς τον Οκτώβριο. "Μόνο ένας ανόητος δε θα το έκανε αυτό", πρόσθεσε ο Τραμπ.

Ωστόσο, ο Τραμπ χαρακτήρισε τη μαζική καταστροφή από το Ισραήλ σπιτιών αμάχων στη Γάζα "πολύ μεγάλο λάθος".

"Είναι μια πολύ κακή εικόνα για τον κόσμο. Ο κόσμος το βλέπει αυτό... κάθε βράδυ έβλεπα κτίρια να πέφτουν πάνω σε ανθρώπους", συνέχισε ο Τραμπ." Πηγαίνετε και κάντε αυτό που πρέπει να κάνετε. Αλλά δεν το κάνετε αυτό", δήλωσε στην ισραηλινή εφημερίδα. 

"Και νομίζω πως αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους υπήρξαν πολλές ανταποδοτικές κινήσεις. Αν ο κόσμος δεν το έβλεπε αυτό, κάθε βράδυ θα παρακολουθούσα και κάθε ένα από αυτά... Και νομίζω ότι το Ισραήλ ήθελε να δείξει ότι είναι σκληρό, αλλά μερικές φορές δεν πρέπει να το κάνεις αυτό".

Με τον πόλεμο στη Γάζα να πλησιάζει το εξάμηνο, ο πρώην πρόεδρος προέτρεψε τον Νετανιάχου να τον ολοκληρώσει γρήγορα, λέγοντας στους Ισραηλινούς συνομιλητές του ότι "χάνετε μεγάλη υποστήριξη" διεθνώς.

"Πρέπει να τελειώσετε τον πόλεμό σας", είπε. "Πρέπει να τον τελειώσετε. Και, είμαι βέβαιος πως θα το κάνετε αυτό. Και πρέπει να φτάσουμε στην ειρήνη, δεν μπορούμε να το συνεχίσουμε αυτό". 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail