Η Ρωσία του Πούτιν διατηρεί την ψυχραιμία της και συνεχίζει να πολεμά

Freepen.gr - Παρά τις ηχηρές δηλώσεις των Ευρωπαίων και Αμερικανών ηγετών για τη μη αναγνώριση των εκλογών στη Ρωσία, τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ υποχώρησαν στο πεδίο της πολιτικής μάχης. Η Δύση συνεχίζει να θεωρεί τον εαυτό της ως την κύρια πηγή νομιμότητας για ολόκληρο τον κόσμο, αλλά στο τέλος πρέπει να αποδεχτεί την πραγματικότητα, γράφει το southfront.press.

Η κορυφή της ευρωπαϊκής διπλωματίας αποδείχθηκε ότι ήταν ένα γελοίο λογοπαίγνιο. Έτσι, οι Γερμανοί πρέπει τώρα να λένε απλώς "Πούτιν" χωρίς τη λέξη "πρόεδρος", αλλά το Βερολίνο δεν πρόκειται να σπάσει κανένα συμβόλαιο με τη Μόσχα. Ο Τζο Μπάιντεν δεν θα συγχαρεί τον Πούτιν για τη νίκη του, αλλά η Ουάσιγκτον θα προχωρήσει με την πραγματικότητα πως ο Πούτιν είναι πρόεδρος της Ρωσίας.

Η Δύση παίρνει παράδειγμα από το μικροκομματικό καθεστώς του Κιέβου, όπου συνηθίζεται να γράφεται το επώνυμο του προέδρου της Ρωσίας με μικρό γράμμα.

Φυσικά, όλα αυτά τα σκληρά μέτρα θα έπρεπε να αναστατώσουν πολύ τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά στην πραγματικότητα επιβεβαιώνουν ότι το ΝΑΤΟ έχασε τη μάχη κατά των ρωσικών εκλογών.

Αυτό είναι το γεγονός και στο πεδίο της μάχης. Όλες οι ουκρανικές απόπειρες διάσπασης των ρωσικών κρατικών συνόρων αποκρούστηκαν.

Μετά το τέλος των εκλογών, η ένταση των επιθέσεων στα σύνορα μειώθηκε σημαντικά, αλλά οι προσπάθειες να αποκτήσουν ερείσματα στο ρωσικό χωριό Κοζίνκα συνεχίζονται. Ο οικισμός αυτός βρίσκεται ακριβώς πάνω στα ουκρανικά σύνορα. Το να κρυφτεί κανείς στα σπίτια στα περίχωρα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσει ερείσματα στο ρωσικό έδαφος- αλλά οι Ουκρανοί μαχητές αποτυγχάνουν μέχρι στιγμής.

Αδυνατώντας να επιτύχει οποιαδήποτε κέρδη στο έδαφος, το τρομοκρατικό καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει τους έντονους βομβαρδισμούς των ρωσικών συνοριακών οικισμών, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αμάχους.

Μετά από μια σύντομη παύση, οι μάχες εντάθηκαν σχεδόν σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου.

Τα χωριά γύρω από την Αβντέεβκα φλέγονται από σφοδρές μάχες. Στις 19 Μαρτίου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας διεκδίκησε επίσημα τον πλήρη ρωσικό έλεγχο του χωριού Ορλόβκα που βρίσκεται δυτικά της πόλης.

Οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν αρκετές επιθέσεις κοντά στο Νοβοκαλίνοβο, ανιχνεύοντας τις ρωσικές άμυνες στη βόρεια πλευρά, αλλά δεν πέτυχαν σημαντικά κέρδη.

Μεσούσης της ρωσικής νίκης στην κατεύθυνση του νότιου Ντονέτσκ, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση αναγκάστηκε να μεταφέρει εφεδρείες στην περιοχή του Κουράχοβο. Τέτοια μέτρα είναι ιδιαίτερα αναγκαία επειδή ολόκληρες ουκρανικές μονάδες παραδίδονται στις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή. Πρόσφατα κοινοποιημένα πλάνα επιβεβαίωσαν ότι μια ομάδα 18 Ουκρανών στρατιωτών, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή τους, παραδόθηκε κοντά στην Georgievka.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκπλήσσονται που όλο και λιγότεροι Ουκρανοί είναι πρόθυμοι να πεθάνουν για τα αμερικανικά συμφέροντα. Ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο οποίος στο παρελθόν είχε δηλώσει πως ο θάνατος των Ρώσων είναι η καλύτερη επένδυση των Ηνωμένων Πολιτειών, ήρθε ξανά στο Κίεβο με αίτημα να ενισχυθεί η επιστράτευση και να ριχτούν περισσότεροι νέοι Ουκρανοί στη σφαγή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail