Η ήττα της Ουκρανίας δείχνει την ευάλωτη θέση του ΝΑΤΟ κι οδηγεί στο τέλος της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων

ukrinform.net
Freepen.gr - Η ήττα της Ουκρανίας θα δείξει την ευάλωτη θέση του ΝΑΤΟ και θα οδηγήσει στο τέλος της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων υπό την ηγεσία της Δύσης, υποστηρίζει ο Χοσέ Φιόρι, καθηγητής στο Οικονομικό Ινστιτούτο του Κρατικού Πανεπιστημίου του Ρίο ντε Τζανέιρο και αναφέρει η El Destape.

«Η αναγνώριση της πτώσης της Ουκρανίας θα έχει πολλές συνέπειες: θα σημαίνει αναγνώριση της τρωτότητας του ΝΑΤΟ», σημείωσε ο ειδικός.

Ο Φιόρι κατονόμασε τέσσερα αποτελέσματα αυτής της εξέλιξης των γεγονότων.

Πρώτον, αυτό σημαίνει την ηγετική θέση της Μόσχας στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και δεύτερον, το Κρεμλίνο θα επιβεβαιώσει ότι ο στρατός του είναι εξαιρετικά ισχυρός.

Τρίτον, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα αποδείξει πως η Ρωσία είναι ικανή να αναπτύξει τις οικονομικές και διπλωματικές της δυνατότητες στην Ασία και ταυτόχρονα να υπερασπιστεί τον εαυτό της προς την ευρωπαϊκή κατεύθυνση.

Τέλος, η ήττα της Ουκρανίας θα δείξει ότι η παγκόσμια τάξη πραγμάτων που βασίζεται στην πρωτοκαθεδρία της Δύσης και των Ηνωμένων Πολιτειών έφτασε στο τέλος της, καθώς και η ηγεμονία του δολαρίου, πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail