Ο άξονας της ασυμμετρίας αναμετράται με την "τάξη που βασίζεται σε κανόνες"

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι εδώ, διεξάγεται ασύμμετρα στα στρατιωτικά, οικονομικά και θεσμικά πεδία μάχης και η μάχη είναι υπαρξιακή. Ο δυτικός Ηγεμόνας, στην πραγματικότητα, βρίσκεται σε πόλεμο κατά του διεθνούς δικαίου και μόνο η "κινητική στρατιωτική δράση" μπορεί να τον συνετίσει.

Ο άξονας της ασυμμετρίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Πρόκειται για τους κρατικούς και μη κρατικούς δρώντες που χρησιμοποιούν ασύμμετρες κινήσεις στην παγκόσμια σκακιέρα για να παραμερίσουν την υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δυτική τάξη που βασίζεται σε κανόνες. Και η εμπροσθοφυλακή του είναι το κίνημα αντίστασης της Υεμένης Ansarallah. 

Pepe Escobar - thecradle.co / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ansarallah είναι απολύτως αμείλικτη. Έχουν καταρρίψει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων με έναν εγχώριο πύραυλο αξίας μόλις 10 χιλιάδων δολαρίων.

Είναι οι πρώτοι στον Παγκόσμιο Νότο που χρησιμοποίησαν ποτέ βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων που κατευθύνονται προς το Ισραήλ ή/και προστατεύουν εμπορικά πλοία και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Για όλους τους πρακτικούς σκοπούς, η Ansarallah βρίσκεται σε πόλεμο με κανέναν λιγότερο από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Η Ansarallah έχει καταλάβει ένα από τα εξαιρετικά εξελιγμένα αυτόνομα υποβρύχια οχήματα (AUV) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το Remus 600, αξίας 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα υποβρύχιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε σχήμα τορπίλης, ικανό να μεταφέρει ένα τεράστιο φορτίο αισθητήρων.

Επόμενος σταθμός: αντίστροφη μηχανική στο Ιράν; Ο Παγκόσμιος Νότος περιμένει με ανυπομονησία, έτοιμος να πληρώσει σε νομίσματα που παρακάμπτουν το δολάριο ΗΠΑ.

Όλα τα παραπάνω - ένα θαλάσσιο remix του 21ου αιώνα της διαδρομής του Ho Chi Minh κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ - διευκρινίζουν ότι ο Ηγεμόνας μπορεί να μην μπορεί καν να χαρακτηριστεί ως χάρτινος τίγρης, αλλά μάλλον ως χάρτινη βδέλλα.

Ο Λούλα τα λέει όπως τα βλέπει ο παγκόσμιος Νότος

Στη Μεγάλη Εικόνα - που συνδέεται με την αδυσώπητη συνεχιζόμενη γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα - μπαίνει ένας πραγματικός ηγέτης του Παγκόσμιου Νότου, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. 

Ο Λούλα μίλησε στο όνομα της Βραζιλίας, της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής, των BRICS 10 και της συντριπτικής πλειοψηφίας του Παγκόσμιου Νότου όταν μπήκε στο ψητό και χαρακτήρισε την τραγωδία της Γάζας ως αυτό που είναι: γενοκτονία. Δεν είναι περίεργο που τα σιωνιστικά πλοκάμια σε όλο τον Παγκόσμιο Βορρά - συν τα υποζύγια του Παγκόσμιου Νότου - τρελάθηκαν.

Οι γενοκτόνοι στο Τελ Αβίβ κήρυξαν τον Λούλα persona non grata στο Ισραήλ. Ωστόσο, ο Λούλα δεν δολοφόνησε 29.000 και πλέον Παλαιστίνιους - η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά.

Η ιστορία θα είναι αμείλικτη: οι γενοκτόνοι είναι αυτοί που τελικά θα κριθούν ως persona non grata για όλη την ανθρωπότητα.

Αυτό που είπε ο Λούλα αντιπροσώπευε το BRICS 10 στην πράξη: αυτό προφανώς ξεκαθαρίστηκε προηγουμένως με τη Μόσχα, το Πεκίνο, την Τεχεράνη και, φυσικά, την Αφρικανική Ένωση. Ο Λούλα μίλησε στην Αντίς Αμπέμπα και η Αιθιοπία είναι πλέον μέλος των BRICS 10.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας ήταν εξαιρετικά έξυπνος όταν συνέταξε το χρονοδιάγραμμα του ελέγχου των γεγονότων της Γάζας ώστε να είναι στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της G20 στο Ρίο. Πολύ πέρα από τους BRICS 10, αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι μια συναίνεση μεταξύ των μη δυτικών εταίρων της G20 - οι οποίοι στην πραγματικότητα αποτελούν την πλειοψηφία. Κανείς, ωστόσο, δεν πρέπει να περιμένει σοβαρή συνέχεια στο εσωτερικό μιας διαιρεμένης G20. Η καρδιά του θέματος παραμένει στα γεγονότα επί τόπου.

Ο αγώνας της Υεμένης για τον "λαό μας" στη Γάζα είναι θέμα ανθρωπιστικής, ηθικής και θρησκευτικής αλληλεγγύης - αυτά είναι θεμελιώδη δόγματα των ανερχόμενων ανατολικών "πολιτιστικών" δυνάμεων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στις διεθνείς υποθέσεις. Αυτή η σύγκλιση των αρχών έχει πλέον δημιουργήσει έναν άμεσο σύνδεσμο - που προεκτείνεται στην ηθική και πνευματική σφαίρα - μεταξύ του Άξονα της Αντίστασης στη Δυτική Ασία και του Σλαβικού Άξονα της Αντίστασης στο Ντονμπάς.

Θα πρέπει να δοθεί εξαιρετική προσοχή στη χρονική κλίμακα. Οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR) και η Ρωσία έχουν περάσει δύο σκληρά μαχητικά χρόνια στη Νοβορωσία μόνο και μόνο για να φτάσουν στο στάδιο όπου καθίσταται σαφές - με βάση το πεδίο της μάχης και τα σωρευτικά γεγονότα στο έδαφος - ότι "διαπραγματεύσεις" σημαίνουν μόνο τους όρους παράδοσης του Κιέβου.

Αντίθετα, η δουλειά του Άξονα της Αντίστασης στη Δυτική Ασία δεν έχει καν αρχίσει. Είναι δίκαιο να ισχυριστεί κανείς πως η δύναμή του και η πλήρης κυρίαρχη εμπλοκή του δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη (σκεφτείτε τη Χεζμπολάχ και το Ιράν).

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, με την παροιμιώδη λεπτότητα που τον διακρίνει, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα προς διαπραγμάτευση για την Παλαιστίνη. Και αν θα υπάρξει επιστροφή σε κάποια σύνορα, αυτά θα είναι τα σύνορα του 1948. Ο Άξονας της Αντίστασης κατανοεί ότι ολόκληρο το Σιωνιστικό Σχέδιο είναι παράνομο και ανήθικο. Αλλά το ερώτημα παραμένει πώς θα το πετάξουμε, στην πράξη, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας;

Πιθανά - ομολογουμένως αισιόδοξα - μελλοντικά σενάρια θα περιλάμβαναν την κατάληψη της Γαλιλαίας από τη Χεζμπολάχ ως βήμα προς την ενδεχόμενη ανακατάληψη των κατεχόμενων από το Ισραήλ υψωμάτων του Γκολάν. Ωστόσο, το γεγονός παραμένει πως ακόμη και μια ενωμένη Παλαιστίνη δεν έχει τη στρατιωτική ικανότητα να ανακαταλάβει κλεμμένα παλαιστινιακά εδάφη.

Έτσι, τα ερωτήματα που θέτει η συντριπτική πλειοψηφία του Παγκόσμιου Νότου που συμπαραστέκεται στον Λούλα μπορεί να είναι τα εξής: Ποιος άλλος, εκτός από την Ανσαράλα, τη Χεζμπολάχ, τη Χασντ αλ-Σαάαμπι, θα συμμετάσχει στον Άξονα της Ασυμμετρίας στον αγώνα για την Παλαιστίνη; Ποιος θα ήταν πρόθυμος να έρθει στους Αγίους Τόπους και να πεθάνει; (Εξάλλου, στο Ντονμπάς, μόνο Ρώσοι και ρωσόφωνοι είναι αυτοί που πεθαίνουν για ιστορικά ρωσικά εδάφη)

Και αυτό μας φέρνει στο δρόμο προς το τελικό παιχνίδι: μόνο μια Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση (SMO) της Δυτικής Ασίας, μέχρι το πικρό τέλος, θα διευθετήσει την παλαιστινιακή τραγωδία. Μια μετάφραση των όσων συμβαίνουν σε όλο τον Σλαβικό Άξονα Αντίστασης: "Όσοι αρνούνται να διαπραγματευτούν με τον Λαβρόφ, να διαπραγματευτούν με τον Σόιγκου".

Το μενού, το τραπέζι και οι καλεσμένοι

Αυτός ο εκτός τόπου και χρόνου κρυφός νεοταξίτης, ο υπουργός Εξωτερικών Τόνι Μπλίνκεν, προδόθηκε, όταν όντως προσδιόρισε την πολυπόθητη "διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες": "Αν δεν είσαι στο τραπέζι, είσαι στο μενού".

Ακολουθώντας τη δική του ηγεμονική λογική, είναι σαφές ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ είναι στο τραπέζι, ενώ η Ουκρανία είναι στο μενού. Τι γίνεται με την Ερυθρά Θάλασσα; Οι Χούτι που υπερασπίζονται την Παλαιστίνη ενάντια σε ΗΠΑ-Ηνωμένο Βασίλειο-Ισραήλ είναι ξεκάθαρα στο τραπέζι, ενώ οι δυτικοί υποτελείς που υποστηρίζουν το Ισραήλ με θαλάσσιο τρόπο είναι ξεκάθαρα στο μενού.

Και αυτό είναι το πρόβλημα: ο Ηγεμόνας - ή, κατά την κινεζική επιστημονική ορολογία, "οι σταυροφόροι" - έχει χάσει τη δύναμη να τοποθετεί τα χαρτιά με τα ονόματα στο τραπέζι. Ο κύριος λόγος για αυτή την κατάρρευση της εξουσίας είναι η συσσώρευση σοβαρών διεθνών συναντήσεων που χρηματοδοτούνται από τη στρατηγική εταιρική σχέση Ρωσίας-Κίνας κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών από την έναρξη της SMO. Πρόκειται για διαδοχικό σχεδιασμό, με μακροπρόθεσμους στόχους που περιγράφονται σαφώς.

Μόνο τα πολιτισμικά κράτη μπορούν να το κάνουν αυτό - όχι τα πλουτοκρατικά νεοφιλελεύθερα καζίνο.   

Η διαπραγμάτευση με τον Ηγεμόνα είναι αδύνατη, επειδή ο ίδιος ο Ηγεμόνας εμποδίζει τις διαπραγματεύσεις (βλ. το κατά συρροή μπλοκάρισμα των ψηφισμάτων κατάπαυσης του πυρός στον ΟΗΕ). Επιπλέον, ο Ηγεμόνας διαπρέπει στο να εργαλειοποιεί τις πελατειακές του ελίτ σε όλο τον Παγκόσμιο Νότο μέσω απειλών ή κοροϊδίας: βλ. την υστερική αντίδραση των βραζιλιάνικων συστημικών μέσων ενημέρωσης στην ετυμηγορία του Λούλα για τη Γάζα.

Αυτό που δείχνει η Ρωσία στον Παγκόσμιο Νότο, δύο χρόνια μετά την έναρξη της SMO, είναι πως ο μόνος δρόμος για να δοθεί ένα μάθημα στον Ηγεμόνα πρέπει να είναι κινητικός, ή "στρατιωτικο-τεχνικός".

Το πρόβλημα είναι ότι κανένα έθνος-κράτος δεν μπορεί να συγκριθεί με την πυρηνική / υπερηχητική / στρατιωτική υπερδύναμη Ρωσία, στην οποία το 7,5% του προϋπολογισμού της κυβέρνησης αφιερώνεται στη στρατιωτική παραγωγή. Η Ρωσία είναι και θα παραμείνει σε μόνιμη πολεμική κατάσταση μέχρι οι ελίτ του Ηγεμόνα να έρθουν στα συγκαλά τους - και αυτό μπορεί να μη συμβεί ποτέ.

Εν τω μεταξύ, ο Άξονας Αντίστασης της Δυτικής Ασίας παρακολουθεί και μαθαίνει, μέρα με τη μέρα. Είναι πάντα ζωτικής σημασίας να έχουμε κατά νου ότι για όλα τα κινήματα αντίστασης σε όλο τον Παγκόσμιο Νότο - και αυτό περιλαμβάνει επίσης, για παράδειγμα, τους Δυτικοαφρικανούς ενάντια στη γαλλική νεοαποικιοκρατία - οι γεωπολιτικές γραμμές ρήξης δεν θα μπορούσαν να είναι πιο έντονες.

Πρόκειται για τη συλλογική Δύση εναντίον του Ισλάμ- τη συλλογική Δύση εναντίον της Ρωσίας- και, αργά ή γρήγορα, ένα σημαντικό μέρος της Δύσης, έστω και απρόθυμα, εναντίον της Κίνας.

Το γεγονός είναι πως βρισκόμαστε ήδη βυθισμένοι σε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο που είναι τόσο υπαρξιακός όσο και πολιτισμικός. Καθώς βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι, υπάρχει μια διχοτόμηση: είτε κλιμάκωση προς μια ανοιχτή "κινητική στρατιωτική δράση", είτε πολλαπλασιασμός των Υβριδικών Πολέμων σε διάφορα γεωγραφικά πλάτη.

Έτσι, εναπόκειται στον Άξονα της Ασυμμετρίας, ψύχραιμος, ήρεμος και συγκεντρωμένος, να σφυρηλατήσει τους υπόγειους διαδρόμους, τα περάσματα και τα μονοπάτια που είναι ικανά να υπονομεύσουν και να ανατρέψουν την υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, μονοπολική, βασισμένη σε κανόνες διεθνή τάξη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail