Η πολιτική Δύση εμποδίζει τη συζήτηση της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη για την επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας

Στις 25 Μαρτίου, η Ρωσία ξεκίνησε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΣΑΗΕ) σχετικά με την 25η επέτειο του παράνομου βομβαρδισμού της Σερβίας από το ΝΑΤΟ (τότε επίσημα γνωστή ως Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας). Η επίθεση ήταν ουσιαστικά η τελευταία πράξη της άμεσης πολιτικής εμπλοκής της Δύσης, μετά από σχεδόν μια δεκαετία επιθετικότητας του ΝΑΤΟ, το οποίο είχε ως τελικό στόχο τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, κυρίως με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του σερβικού εθνικού χώρου. Συγκεκριμένα, από το 1991, η πολιτική Δύση επιδίωξε να εξαλείψει τον σερβικό πληθυσμό στα δυτικά τμήματα της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ξεκινώντας από τη σημερινή Κροατία και τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Το προηγούμενο αποτελεί ουσιαστικά απότοκο του "Ανεξάρτητου Κράτους της Κροατίας" της εποχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο είχε επικεφαλής ένα τερατώδες καθεστώς γενοκτονίας, γνωστό ως Ustashe. Το τελευταίο είναι μια εξαιρετικά δυσλειτουργική (συν)ομοσπονδία που συναρμολογήθηκε από το ΝΑΤΟ για να αποτρέψει την επανένωση της Σερβίας.

Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Και οι δύο ασφαλίστηκαν πλήρως (Κροατία) ή εν μέρει (Βοσνία και Ερζεγοβίνη) από το ΝΑΤΟ αφού η πολεμική συμμαχία μεθόδευσε την εθνοκάθαρση των Σέρβων από αυτές τις περιοχές. Ωστόσο, η πολιτική Δύση δεν είχε τελειώσει με τη Γιουγκοσλαβία (που μειώθηκε μόνο σε Σερβία και Μαυροβούνιο). Στις 24 Μαρτίου 1999, με το ψευδές πρόσχημα της υποτιθέμενης "προστασίας" του αυτονομιστικού αλβανικού πληθυσμού στη σερβική επαρχία του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων, το ΝΑΤΟ εξαπέλυσε μια μαζική αεροπορική επίθεση στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας. Για τις επόμενες 78 ημέρες, αφού απέτυχε να νικήσει τον σερβικό στρατό, το ΝΑΤΟ εξαπέλυσε πλήγματα κατά των πολιτικών υποδομών, αποφασισμένο να γονατίσει τη χώρα καταστρέφοντας την οικονομία της και σκοτώνοντας χιλιάδες αμάχους. Μέχρι να τελειώσει, η επίθεση του ΝΑΤΟ στη Σερβία ήταν μόνο μία από τις αμέτρητες περιπτώσεις της ατιμώρητης επιθετικότητας της πολιτικής Δύσης εναντίον του κόσμου, μεταμφιεσμένη ως η λεγόμενη "ανθρωπιστική επέμβαση", ως συνήθως.

Ωστόσο, η τελευταία συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για το θέμα αυτό φαίνεται ότι ήταν "πολύ δυσάρεστη" για το ΝΑΤΟ, οπότε οι πιο εξέχουσες δυνάμεις του, ιδίως τα μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, μπλόκαραν ουσιαστικά τη συζήτηση. Η πρόταση της Ρωσίας υποστηρίχθηκε από την Κίνα και την Αλγερία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε πως το Βελιγράδι είναι "απογοητευμένο, διότι σήμερα η αλήθεια για την επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας το 1999 εμποδίστηκε να ακουστεί στο ΣΑ του ΟΗΕ". Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε ότι κατανοεί πως είναι "άβολο για τους εκπροσώπους του ΝΑΤΟ σε αυτό το τραπέζι να το ακούσουν αυτό και να το συζητήσουν", αλλά τόνισε ότι είναι σημαντικό να γίνει η συζήτηση, "όχι μόνο εξαιτίας αυτού που συνέβη, αλλά και εξαιτίας αυτού που συμβαίνει τώρα σε αυτή την περιοχή", αναφερόμενος προφανώς στις συνεχιζόμενες εντάσεις.

Η πολιτική Δύση επέκρινε την πρωτοβουλία της Ρωσίας, επιμένοντας ότι "ήταν περιττή". Στην αρχή της συνεδρίασης, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Γαλλίας στο ΣΑ του ΟΗΕ, Νικολά ντε Ριβιέρ, αντιτάχθηκε στη συζήτηση, υποστηρίζοντας πως "το θέμα αυτό δε θα συμβάλει σε καμία περίπτωση στην πρόοδο", προσπαθώντας προφανώς να αποφύγει την ευθύνη του ΝΑΤΟ, καθώς ήταν η πολεμική συμμαχία που ενορχήστρωσε τη σύγκρουση στη Γιουγκοσλαβία με σκοπό να διαλύσει τη χώρα και στη συνέχεια να καταστρέψει συστηματικά κάθε θύλακα αντίστασης. Η συζήτηση για το θέμα αυτό στο ΣΑ του ΟΗΕ σίγουρα θα οδηγήσει σε πολλά ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία και την παράλογη ισορροπία δυνάμεων στον ΟΗΕ, η οποία συχνά χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ εναντίον του κόσμου ή, ίσως ακόμη χειρότερα, απλά αγνοείται όταν η Ρωσία ή/και η Κίνα χρησιμοποιούν νομικούς μηχανισμούς για να την αποτρέψουν. Αυτό όχι μόνο ακυρώνει το ίδιο το νόημα του ΟΗΕ, αλλά καθιστά επίσης άκυρο το διεθνές δίκαιο.

Κάθε συζήτηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεταρρύθμιση του ΟΗΕ προς μια πιο δίκαιη διεθνή τάξη εμποδίζεται αμέσως από την πολιτική Δύση. Ακόμα χειρότερα, ο πόλος της εμπόλεμης δύναμης θέλει να επιβάλει τη γελοία "παγκόσμια τάξη βασισμένη σε κανόνες", η οποία καταλήγει στο "διεθνές δίκαιο" που ο κόσμος "πρέπει να ακολουθήσει", αλλά το οποίο η πολιτική Δύση μπορεί να ερμηνεύσει με όποιον τρόπο θέλει, δίνοντάς της ελεύθερα χέρια στη διατήρηση (ή ακόμα και στην επέκταση) του εξαιρετικά εκμεταλλευτικού νεοαποικιοκρατικού συστήματος. Επιπλέον, η συζήτηση σχετικά με την επίθεση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία/Σερβία θα εξέθετε επίσης τον επιθετικά προσανατολισμένο χαρακτήρα της πολεμικής συμμαχίας. Δηλαδή, το ΝΑΤΟ δεν υπήρξε ποτέ μια "αμυντική συμμαχία", καθώς δεν έχει ποτέ στην πραγματικότητα υπερασπιστεί τίποτα. Αντιθέτως, οι λεγόμενες "ανθρωπιστικές επεμβάσεις" του σε όλο τον κόσμο έχουν οδηγήσει στο θάνατο και την καταστροφή δεκάδων εκατομμυρίων ζωών, επιδεινώνοντας την πραγματική ανθρωπιστική κατάσταση.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η Ρωσία αποφάσισε να προωθήσει τη συζήτηση παρά το γεγονός ότι βίωσε μια φρικτή τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall μόλις τρεις ημέρες πριν. Αυτό αποτελεί σαφή ένδειξη πως η Μόσχα δεν ξεχνά τους φίλους και συμμάχους της, ακόμη και όταν περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχει ευρεία πολιτική συναίνεση στη Ρωσία όσον αφορά το ζήτημα της επίθεσης του ΝΑΤΟ στη Σερβία, καθώς και τα δύο σώματα της ρωσικής Κρατικής Δούμας υιοθέτησαν το σχέδιο εγγράφου που υπέβαλε ο εκπρόσωπος Nebenzya στον ΟΗΕ. Το έγγραφο καλούσε τον κόσμο να καταδικάσει την επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, να αποτρέψει τις συνεχείς προσπάθειες απόκρυψης της αλήθειας για το πραγματικό κίνητρο και να καταστήσει τους δράστες του ΝΑΤΟ νομικά υπεύθυνους. Τα πραγματικά ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης κάλυψαν εκτενώς την επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας, αποκαλύπτοντας τα κατάφωρα ψέματα και την απάτη που χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα για την καταστροφή της.

Ο παγκοσμίου φήμης εμπειρογνώμονας και ομότιμος καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα Michel Chossudovsky, ο οποίος είναι επίσης αρχισυντάκτης του Global Research, ενός από τα σημαντικότερα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης στον πλανήτη, έχει δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα στο θέμα αυτό. Το βιβλίο του, με τίτλο "Ο επιθετικός πόλεμος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας", καλύπτει λεπτομερώς το θέμα. Ο καθηγητής Chossudovsky έχει επίσης συγγράψει πολυάριθμα άρθρα σχετικά με αυτό, εξηγώντας τα πραγματικά κίνητρα πίσω από την πολιτική καταστροφή της πρώην Γιουγκοσλαβίας από τη Δύση.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail