Η Ρωσία "αγνοεί" ότι οι ΗΠΑ έκρυψαν λεπτομέρειες για το τρομοκρατικό σχέδιο της Μόσχας - Κρεμλίνο

Sputnik / Kirill Kallinikov
Freepen.gr - Οι ρωσικές αρχές δε γνωρίζουν τίποτα για την υποτιθέμενη αδυναμία της Ουάσινγκτον να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Η δήλωση του Πεσκόφ ήρθε ως απάντηση σε άρθρο της εφημερίδας The New York Times, η οποία, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, υποστήριξε πως η "εχθρική σχέση" μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας εμπόδισε τους Αμερικανούς αξιωματούχους να μοιραστούν πλήρεις πληροφορίες σχετικά με το τρομοκρατικό σχέδιο.

Νωρίτερα το Μάρτιο, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα έστειλε προειδοποίηση στους Αμερικανούς πολίτες που ζουν στη Ρωσία ότι μια επίθεση ήταν πιθανή, ενώ έστειλε επίσης ένα μη δημόσιο μήνυμα με παρόμοια προειδοποίηση στους Ρώσους αξιωματούχους ασφαλείας.

Στις 22 Μαρτίου, τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall λίγο έξω από τη Μόσχα. Από την επίθεση και την πυρκαγιά που ακολούθησε έχασαν τη ζωή τους πάνω από 140 άτομα.

Ερωτηθείς εάν οι ρωσικές αρχές γνώριζαν πως οι ΗΠΑ δεν είχαν εκ των προτέρων αποκαλύψει πλήρη πληροφόρηση για το περιστατικό, ο Πεσκόφ δήλωσε "όχι, δεν το γνωρίζουμε" και υποστήριξε ότι οι αναφορές που επικαλούνται ανεπιβεβαίωτες πηγές, όπως στην περίπτωση των NYT, "πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail