Οι σύμμαχοι του Κιέβου αρχίζουν να τεμαχίζουν την Ουκρανία

Sofya Sandurskaya/TASS
Freepen.gr - Το σχόλιο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την πιθανή ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία καθιστά σαφές ότι οι δυτικές χώρες έχουν αρχίσει να διαμελίζουν την Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ενημέρωση.

Επισήμανε πως ο Μακρόν "συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για πιθανή αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία". "Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναπτυχθούν γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία, εάν ο ρωσικός στρατός <...> διαπεράσει το Κίεβο ή την Οδησσό", σημείωσε η Ζαχάροβα. "Είναι σαφές ότι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν αρχίσει να διαιρούν τη χώρα. Όλες οι δηλώσεις που κάνει ο Μακρόν και άλλες πολιτικές προσωπικότητες από κράτη μέλη του ΝΑΤΟ σχετικά με την πιθανή ανάπτυξη στρατευμάτων ή κάποιων παραστρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία έχουν να κάνουν με τη διαίρεση της Ουκρανίας, όπως τη βλέπουν", πρόσθεσε.

Η διπλωμάτης είπε επίσης πως "αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν είναι πρόθυμοι να χορηγήσουν πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ στην Ουκρανία". "Πρόκειται για συνεχές φλερτ με το θέμα και κενές υποσχέσεις που δεν τηρούνται ποτέ, διότι το να γίνει η Ουκρανία μέλος του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι όλα τα μέλη του μπλοκ είναι έτοιμα να αναγνωρίσουν τα σύνορά της, αλλά δεν είναι όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ έτοιμα να το κάνουν αυτό. Είναι έτοιμοι να καταλάβουν την Ουκρανία και να τη διαιρέσουν- αυτό είναι που συζητούν ανοιχτά οι πολιτικοί ηγέτες αυτών των χωρών. Στην πραγματικότητα, αρχίζουν να προετοιμάζουν νοητικά τόσο τους δικούς τους ανθρώπους όσο και τους Ουκρανούς πολίτες για τέτοιες ενέργειες", πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με την ίδια, "αυτό γίνεται με παραπλάνηση, κάτι που είναι τυπικό για τα μέλη του ΝΑΤΟ". "Πρόκειται για άλλη μια σκηνοθετημένη παράσταση μιας υποτιθέμενης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, αλλά στην πραγματικότητα αρχίζουν να μοιράζουν μεταξύ τους ό,τι έχει απομείνει από την Ουκρανία", τόνισε η διπλωμάτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail