Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα - Ουκρανική επιχείρηση ή με δυτική υποστήριξη;

Πολλά να καλύψουμε σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση μισθοφόρων της Παρασκευής στη Μόσχα. Γιατί την αποκαλώ "μισθοφορική"; Επειδή φαίνεται ότι οι δράστες δεν είχαν κανένα ιδεολογικό άξονα να τσεκουριάσουν και προσλήφθηκαν για ένα σχετικά ευτελές ποσό και πραγματοποίησαν αδιακρίτως δολοφονίες σε μια δημόσια συγκέντρωση πολιτών. Με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα, ο σχεδιασμός αυτής της επιχείρησης δεν ήταν έργο εξειδικευμένων επαγγελματιών - π.χ., χρησιμοποίησαν το ίδιο όχημα για να ταξιδέψουν από και προς το σημείο της επίθεσης, οι κινήσεις τους μέσα στο κτίριο έδειχναν μη εξελιγμένες δεξιότητες μάχης σε κοντινή απόσταση και είχαν κακή πειθαρχία, πράγμα που σημαίνει ότι είχαν ελάχιστη εκπαίδευση στο τουφέκι.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι Ρώσοι προχώρησαν στην έρευνα επειδή ένας από τους επισκέπτες της συναυλίας πυροβόλησε εν ψυχρώ έναν από τους δράστες και ο δράστης συνελήφθη ζωντανός. Οι Ρώσοι ακολούθησαν επίσης το όχημα διαφυγής και συνέλαβαν τέσσερις από τους υπόπτους καθώς κατευθύνονταν προς την Ουκρανία. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης κάνουν ό,τι μπορούν για να προωθήσουν το σενάριο πως επρόκειτο για επίθεση του ISIS και να απορρίψουν την πιθανότητα να ήταν από την Ουκρανία. Όμως η αρχική ανάκριση των υπόπτων αποκάλυψε άνδρες περιορισμένης νοημοσύνης -δηλαδή, τύπους που δεν είναι και πολύ έξυπνοι- οι οποίοι είπαν μια ψεύτικη ιστορία ότι στρατολογήθηκαν μέσω ενός καναλιού telegram από μια ανώνυμη πηγή που προσφέρθηκε να τους πληρώσει το πριγκιπικό ποσό των 5.000 δολαρίων. Δεν υπάρχει επίσης καμία καλή εξήγηση γιατί μια ομάδα Τατζίκων έτρεχε προς τα ουκρανικά σύνορα. Αυτό δείχνει τουλάχιστον την πεποίθηση πως θα έβρισκαν ασφαλές καταφύγιο αν μπορούσαν να περάσουν τα σύνορα. Σίγουρα δεν συμπεριφέρθηκαν σαν σκληροπυρηνικοί τζιχαντιστές πολεμιστές που ανυπομονούν να θυσιαστούν και να πάνε στον Παράδεισο και να εξαργυρώσουν την αμοιβή των 72 παρθένων.

Νομίζω ότι ο ισχυρισμός περί ισλαμικής τρομοκρατίας είναι ένα κόκκινο πανί και έχει σχεδιαστεί για να στρέψει την προσοχή μακριά από τις άλλες ενδείξεις ότι κάποιοι στη Δύση, τουλάχιστον, γνώριζαν εκ των προτέρων αυτή την επίθεση. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε την προειδοποίηση της 7ης Μαρτίου από την αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα προς τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν εκδηλώσεις, όπως συναυλίες; Και στη συνέχεια, όπως έγραψα χθες, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να εκδώσει έναν ισχυρισμό που αθωώνει την Ουκρανία για οποιονδήποτε ρόλο στην επίθεση. Οι πυρκαγιές μαίνονταν ακόμη στις εγκαταστάσεις της Crocus. Αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα - το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε πληροφορίες που έδειχναν ποιος πραγματοποίησε την επίθεση. Αλλά οι ΗΠΑ προφανώς δεν τις μοιράστηκαν με τους Ρώσους ομολόγους τους. Αυτό και μόνο το ολίσθημα θα υποδαυλίσει ακόμη περισσότερο τις υποψίες της Μόσχας για τη δυτική εμπλοκή.

Όμως ένα πράγμα γνωρίζουμε ήδη με βεβαιότητα: ότι η Δύση έχει εμπλακεί στη διευκόλυνση μιας σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Ρώσων από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Πώς αλλιώς να αποκαλέσετε τα πλήγματα πυροβολικού και πυραύλων εναντίον Ρώσων πολιτών στο Ντονμπάς και στο Μπέλγκοροντ, με πυρομαχικά που προμηθεύτηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες μεγάλες χώρες του ΝΑΤΟ; Τουλάχιστον, αυτό καθιστά τις δυτικές δυνάμεις συνένοχους σε μια τρομοκρατική ενέργεια.

Η παράλογη σφαγή αμάχων της Παρασκευής στη Μόσχα δεν εξυπηρετεί κανέναν ευρύτερο, πολιτικό σκοπό, ούτε προάγει τις στρατιωτικές προοπτικές της Ουκρανίας με οποιονδήποτε τρόπο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως η επίθεση συγκέντρωσε την παγκόσμια συμπάθεια για τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων κάποιων διαλλακτικών σχολίων από την Ουάσιγκτον από τον εκπρόσωπο Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν έχει πει τίποτα και δεν έχει έρθει σε επαφή με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να εκφράσει λύπη ή συμπάθεια. Μεγάλη αντίθεση με τις ενέργειες του Μπάιντεν στον απόηχο της είδησης ότι πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι, πολιτικός αντίπαλος του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Μπάιντεν έσπευσε να εκφράσει την ψεύτικη θλίψη του για τον θάνατο του Ναβάλνι.

Φαίνεται ότι ο αυξανόμενος αριθμός των νεκρών από την επίθεση δεν προκλήθηκε από σφαίρες, αλλά από εισπνοή καπνού. Ακόμα δεν έχω δει καμία αναφορά που να εξηγεί πώς ξεκίνησε η φωτιά. Κάποιοι εικάζουν πως προκλήθηκε από κοκτέιλ μολότοφ. Είμαι βέβαιος ότι αυτές οι λεπτομέρειες θα βγουν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες. Είναι επίσης σαφές από τη συμπεριφορά του Προέδρου Πούτιν κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας πως η Ρωσία θα προβεί σε αντίποινα κατά των υπευθύνων για την επίθεση αυτή.

Δε νομίζω ότι αυτή η τρομοκρατική ενέργεια θα αλλάξει την στρατιωτική στρατηγική και τα σχέδια της Ρωσίας για την Ουκρανία. Οι ειδήσεις από το μέτωπο δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν σε όλο το μήκος του μετώπου στο Ντονμπάς και ωθούν τους Ουκρανούς προς τον ποταμό Δνείπερο. Η θέση του ουκρανικού στρατού γίνεται όλο και πιο επισφαλής κάθε μέρα που περνάει.

Όσον αφορά τον εντοπισμό των υπευθύνων για την οργάνωση και τη χρηματοδότηση αυτής της επίθεσης, δεν έχω καμία ιδιαίτερη εικόνα. Είμαι βέβαιος ότι οι Ρώσοι ερευνητές θα μπορέσουν να εντοπίσουν την προέλευση των πυροβόλων όπλων, εφόσον οι σειριακοί αριθμοί δεν έχουν σβηστεί. Σε αυτό το σημείο, τείνω να πιστέψω πως η Δύση γνώριζε ότι κάτι επρόκειτο να συμβεί με βάση τις πληροφορίες από την Ουκρανία, αλλά δεν είχε άλλες λεπτομέρειες εκτός από το ότι επρόκειτο για μια επιχείρηση εγκεκριμένη από την υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας. Είναι δυνατόν κάποιοι Βρετανοί ή/και Αμερικανοί αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών να είχαν μια ιδέα για το τι επρόκειτο να συμβεί; Ναι, νομίζω πως αυτό είναι πολύ πιθανό. Το μόνο πράγμα που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι αυτή η επίθεση θα ενισχύσει τη βούληση του Προέδρου Πούτιν, του ρωσικού γενικού επιτελείου και της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών να βάλουν τέλος στην ανάμειξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και στη δυνατότητα των πληρεξουσίων του ΝΑΤΟ να επιτίθενται στον ρωσικό λαό. Όποιος το ενέκρινε αυτό, έκανε κακό υπολογισμό και θα πληρώσει ένα τρομερό, αλλά άξιο, τίμημα.

Τι πιστεύετε λοιπόν; Δυτική καθοδήγηση ή επιχείρηση απατεώνων;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail