Η Κίνα προετοιμάζεται ενεργά για πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες

pixabay
Σε μια εποχή που η οικονομία τους δυσκολεύεται πραγματικά, οι Κινέζοι αυξάνουν τις στρατιωτικές δαπάνες και εντείνουν τις προετοιμασίες για πόλεμο. Αλλά με ποιον ετοιμάζεται η Κίνα να πολεμήσει; Περιττό να πούμε ότι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι προφανής. Ναι, η συνοριακή διαμάχη μεταξύ Ινδίας και Κίνας θα μπορούσε να εκραγεί σε κάτι σημαντικό, αλλά αυτό δεν είναι πιθανό. 

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο μόνος άλλος αντίπαλος με τον οποίο οι Κινέζοι θα έκαναν μεγάλο πόλεμο θα ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Και αυτή την στιγμή, τα κινεζικά ναυπηγεία κατασκευάζουν στρατιωτικά πλοία με ρυθμό που οι ΗΠΑ απλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν:

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ρυθμό κατασκευής στα ναυπηγεία της Σαγκάης, τα οποία έχουν ήδη παρουσιάσει δύο νέα αεροπλανοφόρα με ένα τρίτο να αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα τις θαλάσσιες δοκιμές.

Το τελευταίο σκάφος, το Fujian, διαθέτει καταπέλτες για την εκτόξευση βαρέων αεροσκαφών σταθερών πτερύγων με τεράστιο ωφέλιμο φορτίο βομβών. Αυτά τα ναυπηγεία κατασκευάζουν επίσης έναν νέο τύπο αμφίβιων σκαφών επίθεσης και πολλά πλοία roll-on, roll-off, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν διπλό σκοπό - μεταφορά αυτοκινήτων σε καιρό ειρήνης και τεθωρακισμένα οχήματα επίθεσης σε περίπτωση επίθεσης σε γείτονα, όπως η Ταϊβάν.
Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί το τεράστιο δίκτυο σηράγγων που κατασκευάζουν οι Κινέζοι.

Μας λένε ότι αυτό το δίκτυο σηράγγων κάνει τις σήραγγες της Χαμάς κάτω από τη Γάζα «να μοιάζουν με τρύπες που σκάβουν παιδιά σε αμμολεκάνη»:
Ενώ η Δύση μειώνει τις στρατιωτικές της δαπάνες υπέρ της πρόνοιας και της υγειονομικής περίθαλψης, η Κίνα κατασκευάζει τεχνητά νησιά ως ναυτικές βάσεις και αεροδρόμια. Λιγότερο προφανές αλλά πιο δυσοίωνο, έχει επίσης σκάψει ένα τεράστιο δίκτυο τούνελ και αποθήκες που κάνουν τους στρατιώτες της Χαμάς στη Γάζα να μοιάζουν με τρύπες που σκάβουν τα παιδιά σε μια αμμολεκάνη.

Οι κινεζικές σήραγγες εκτείνονται για εκατοντάδες μίλια και τα σχέδιά τους φυλάσσονται τόσο στενά που οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν ιδέα τι υπάρχει εκεί κάτω.

Οι εγχώριοι κατάσκοποι με αμοιβή της Δύσης, που προσπάθησαν να μεταφέρουν λαθραία πληροφορίες, πιάστηκαν και εκτελέστηκαν.
Κανείς δεν ξέρει γιατί η Κίνα καταβάλλει τόση προσπάθεια σε αυτές τις σήραγγες.

Προβλέπουν πως τεράστιος αριθμός Κινέζων θα χρειαστεί να καταφύγει υπόγεια κατά τη διάρκεια μιας αποκαλυπτικής σύγκρουσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες;

Τα τελευταία χρόνια, οι Κινέζοι αναβαθμίζουν πυρετωδώς και επεκτείνουν το στρατηγικό πυρηνικό τους οπλοστάσιο:
Το πιο ανησυχητικό από όλα είναι η συσσώρευση πυρηνικών πυραύλων. Καθ' όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αν και η Κίνα ήταν μια πυρηνική δύναμη από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, το ατομικό της οπλοστάσιο ήταν περιορισμένο. Μέχρι την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός είχε μόνο 30 ή 40 πυρηνικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς – γιατί αυτό, πίστευε, ήταν περισσότερο από αρκετό. Καθώς ο Πρόεδρος Deng Xiaoping χλεύαζε ανατριχιαστικά τους Αμερικανούς δημοσιογράφους: "Πόσα Λος Άντζελες έχετε την πολυτέλεια να χάσετε;".

Αυτή η πολιτική έχει αλλάξει. Περισσότεροι από 100 πυρηνικοί πύραυλοι με πολλαπλές κεφαλές έχουν ήδη κατασκευαστεί και οπλιστεί, με την παραγωγή να αναμένεται να ξεπεράσει τους 500 μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, αν όχι νωρίτερα.
Την στιγμή που οι Κινέζοι εισβάλλουν στην Ταϊβάν, ξέρουν ότι θα σημάνει πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εάν αυτός ο πόλεμος περιοριστεί στα συμβατικά όπλα, οι Κινέζοι θα κερδίσουν έναν πόλεμο στην Ταϊβάν και κάθε πολεμικό παιχνίδι που διεξήγαγαν οι ηγέτες μας τα τελευταία χρόνια το έχει δείξει αυτό.

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να απειλήσουν την Κίνα με πυρηνικά, αλλά αν η Κίνα διαθέτει τώρα αρκετούς πυραύλους για να εξαφανίσει δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ, οι ηγέτες μας μπορεί να μη θέλουν να διακινδυνεύσουν μια πυρηνική σύγκρουση.

Οι Κινέζοι γνωρίζουν πως οι περισσότερες μάχες κερδίζονται πριν δοθούν ποτέ.

Έτσι προσπαθούν να τοποθετηθούν για ένα θετικό αποτέλεσμα πριν εκτοξευθεί ο πρώτος πύραυλος στην Ταϊβάν.

Είναι ενδιαφέρον ότι καθώς οι συζητήσεις για πόλεμο με την Κίνα έχουν ενταθεί, ο αριθμός των Κινέζων μεταναστών που έρχονται πέρα ​​από τα νότια σύνορά μας έχει αυξηθεί εκθετικά.

Στην πραγματικότητα, το CBS News αναφέρει πως ο αριθμός των Κινέζων μεταναστών που συναντήθηκαν στα σύνορα είναι τώρα 50 φορές υψηλότερος από ό,τι πριν από δύο χρόνια:
Πέρυσι, η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ ανέφερε ότι 37.000 Κινέζοι πολίτες συνελήφθησαν να περνούν παράνομα από το Μεξικό στις ΗΠΑ… δηλαδή 50 φορές περισσότερο από ό,τι πριν από δύο χρόνια.

Σε πολλές περιπτώσεις, συναντώνται ομάδες Κινέζων ανδρών στρατιωτικής ηλικίας που είναι όλοι στολισμένοι με παρόμοιο εξοπλισμό.

Φυσικά έχουν εκπαιδευτεί να λένε όλα τα σωστά πράγματα, και έτσι η κυβέρνηση Μπάιντεν τους αφήνει να μπουν.
Εν τω μεταξύ, τα δυτικά έθνη συνεχίζουν να προετοιμάζονται για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία:
Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε μεγαλύτερη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και ΝΑΤΟ. Η στρατιωτική συμμαχία έχει λάβει πολλά βήματα για να ενισχύσει τα αμυντικά της συστήματα κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της τους τελευταίους μήνες, μεταξύ άλλων πραγματοποιώντας εκπαίδευση την άνοιξη για πάνω από 90.000 στρατιώτες και από τα 32 κράτη μέλη σε χώρες που μοιράζονται σύνορα με τη Ρωσία, όπως η Βαλτικά κράτη και Πολωνία.

Η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία είναι μερικά από τα πιο δυνατά μέλη του ΝΑΤΟ που έχουν προτρέψει το δυτικό μπλοκ να προετοιμαστεί για την επόμενη επίθεση της Ρωσίας στην περιοχή. Η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Εσθονίας, για παράδειγμα, είπε πως η Ρωσία προετοιμάζεται για πόλεμο κατά των χωρών του ΝΑΤΟ μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.
Όλα αυτά τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να κάνουν πολύ καλό εάν μια σύγκρουση με τη Ρωσία γίνει πυρηνική.

Όπως έχει αναφέρει το Bloomberg, η Ρωσία έχει 10 φορές περισσότερα τακτικά πυρηνικά από ό,τι οι ΗΠΑ.

Δυστυχώς, οι Ρώσοι έχουν επίσης το πλεονέκτημα όταν πρόκειται για στρατηγικά πυρηνικά. Όπως αναφέρω λεπτομερώς στο τελευταίο μου βιβλίο , ο Sarmat είναι ο πιο εξελιγμένος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος σε ολόκληρο τον πλανήτη. Εν τω μεταξύ, οι απελπιστικά ξεπερασμένοι πύραυλοι Minuteman που αρχικά τέθηκαν σε λειτουργία τη δεκαετία του 1970 συνεχίζουν να αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του αμερικανικού οπλοστασίου.

Οι Ρώσοι έχουν επίσης τα πιο προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα στον κόσμο με πολύ μεγάλη διαφορά, και δεν έχουμε κανένα αντιπυραυλικό σύστημα που να μπορεί να χειριστεί αυτό που μπορούν να μας ρίξουν οι Ρώσοι.

Λαμβάνοντας υπόψη πώς έχει αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων, ίσως θα έπρεπε να είχαμε προσπαθήσει να βρούμε μια ειρηνική λύση για το χάος στην Ουκρανία.

Αλλά τώρα αυτό το παράθυρο φαίνεται να έχει κλείσει οριστικά:
Ένας κορυφαίος σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε πως η σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας είναι χειρότερη από ό,τι κατά τη διάρκεια της κρίσης των πυραύλων της Κούβας το 1962, καθώς το Κρεμλίνο κατηγόρησε τη Δύση για «άμεση εμπλοκή» στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, έκανε τα σχόλια σε δημόσια ομιλία και πρόσθεσε ότι το Κρεμλίνο απέκλεισε το ενδεχόμενο ειρηνευτικών συνομιλιών με την Ουκρανία, καθώς η εισβολή του στο έθνος μπήκε στον τρίτο χρόνο.

Ο Μεντβέντεφ είπε πως η Ρωσία θα συνεχίσει αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» μέχρι να συνθηκολογήσει η άλλη πλευρά. Είπε ότι αυτά που ονόμασε ιστορικά μέρη της Ρωσίας θα πρέπει να «επιστρέψουν στην πατρίδα».

Ο Μεντβέντεφ μιλούσε μπροστά σε έναν χάρτη της Ουκρανίας που έδειχνε τη χώρα ως ένα πολύ μικρότερο μεσόγειο έδαφος στριμωγμένο έναντι της Πολωνίας με τη Ρωσία να ελέγχει πλήρως την ανατολική, νότια και την ακτή της Μαύρης Θάλασσας.
Πραγματικά ζούμε σε μια εποχή πολέμων και φημών για πολέμους.

Πέρα από όλα τα άλλα που έχω συζητήσει, ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να κλιμακωθεί δραματικά ανά πάσα στιγμή και ο στρατός της Βόρειας Κορέας έχει τεθεί σε κατάσταση «αυξημένης ετοιμότητας για πόλεμο»
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεώρησε την εκπαίδευση πεδίου των στρατευμάτων σε μεγάλη στρατιωτική βάση επιχειρήσεων στη δυτική περιοχή της χώρας την Τετάρτη και διέταξε αυξημένη ετοιμότητα για πόλεμο, μετέδωσε την Πέμπτη το κρατικό κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA).

Η ξενάγηση στη βάση, η τοποθεσία της οποίας δεν αναγνωρίστηκε, έγινε μετά την έναρξη των ετήσιων συνδυασμένων στρατιωτικών ασκήσεων από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας τη Δευτέρα στο Νότο. Διπλάσιος αριθμός στρατευμάτων συμμετείχε σε σύγκριση με πέρυσι.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι το 2024 θα είναι έτος πολέμου.

Φυσικά αμέτρητοι άλλοι βλέπουν τα πράγματα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Η θερμή φάση του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου πλησιάζει γρήγορα και αυτή την στιγμή γίνεται πολύς λόγος για το πώς να προετοιμαστείτε για ένα τέτοιο σενάριο.

Το τηλέφωνό σας είναι εκτός λειτουργίας, το ρεύμα έχει διακοπεί και δεν υπάρχει τρόπος να φτάσετε στο φαγητό. Τι κάνετε;

Αυτά είναι ερωτήματα που οι άνθρωποι καλούνται να εξερευνήσουν καθώς ο κίνδυνος του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου φαίνεται να αυξάνεται.

Με το Doomsday Clock - μια επιστημονική εφεύρεση που μετρά πόσο κοντά είναι η Γη στην καταστροφή - να παραμένει στα 90 δευτερόλεπτα μέχρι τα μεσάνυχτα, ο ναύαρχος Rob Bauer, ο οποίος προεδρεύει της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, έχει προειδοποιήσει τους ανθρώπους να κάνουν βασικές προετοιμασίες για έναν πιθανό πόλεμο.

«Πρέπει να έχετε νερό, πρέπει να έχετε ένα ραδιόφωνο με μπαταρίες και πρέπει να έχετε έναν φακό στις μπαταρίες για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να επιβιώσετε τις πρώτες 36 ώρες», είπε. «Ξεκινά από εκεί, η συνειδητοποίηση πως δεν είναι όλα προγραμματισμένα».

Δυστυχώς, εάν προετοιμάζεστε να επιβιώσετε μόνο για 36 ώρες, δεν πρόκειται να διαρκέσετε πολύ όταν αρχίσουν να πετούν οι πύραυλοι.

Αυτή τη στιγμή, οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν στον δυτικό κόσμο δεν έχουν ιδέα πόσο θα αλλάξει τη ζωή όλων μας η καυτή φάση του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Αν καταλάβαιναν πραγματικά τι ερχόταν, θα απαιτούσαν φωναχτά την ειρήνη.

Δυστυχώς, θα είναι πολύ αργά όταν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού επιτέλους ξυπνήσει από τον λήθαργο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail