Η ΕΕ παραδέχεται ότι εργάζεται για την ηγεμονία των ΗΠΑ - Μόσχα

Sputnik / Ramil Sitdikov
Freepen.gr - Ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ, Josep Borrell, έχει ουσιαστικά αναγνωρίσει ότι η Δύση εμπλέκεται στη σύγκρουση στην Ουκρανία για να βοηθήσει τις ΗΠΑ να διατηρήσουν μια θέση παγκόσμιας ηγεμονίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Borrell υποστήριξε σε συνέντευξή του στο CNN νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η ΕΕ "δεν μπορεί να επιτρέψει στη Ρωσία [να] κερδίσει αυτόν τον πόλεμο [με την Ουκρανία]", διότι "διαφορετικά τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ευρώπης θα υποστούν μεγάλη ζημιά".

Η Δύση δεν υποστηρίζει το Κίεβο από γενναιοδωρία ή "επειδή αγαπάμε τον ουκρανικό λαό", αλλά μάλλον επειδή "είναι προς το δικό μας συμφέρον και είναι επίσης προς το συμφέρον των ΗΠΑ ως παγκόσμιου παίκτη", πρόσθεσε η διπλωμάτης.

Απαντώντας την Τρίτη, η Ζαχάροβα υποστήριξε πως είναι η πρώτη φορά που "ένας εκπρόσωπος δυτικών καθεστώτων" μιλάει τόσο ωμά για την πραγματική φύση της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

"Δεν πρόκειται για "αγάπη για τους Ουκρανούς", τους οποίους οι Δυτικοί έχουν σχεδόν καταστρέψει. Πρόκειται για την επιθυμία των ΗΠΑ να διατηρήσουν την ηγεμονία τους και τον μειούμενο ρόλο τους στις παγκόσμιες υποθέσεις".

Η Ζαχάροβα υποστήριξε επίσης ότι η Ουάσιγκτον έχει σταματήσει εντελώς να παίζει εποικοδομητικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή και ότι "οι φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί γνωρίζουν μόνο πώς να καταστρέφουν, πιστεύοντας πως αυτή η ικανότητα θα μπορούσε να εγγυηθεί την κυριαρχία τους".

Υπό αυτό το πρίσμα, ο ρόλος της ΕΕ έχει περιοριστεί στο να "προμηθεύει δουλικά [την Ουκρανία] με σφαίρες που αγοράστηκαν με τα χρήματα των ίδιων των πολιτών της, τη γνώμη των οποίων δεν ρώτησε κανείς", υποστήριξε η Ζαχάροβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail