Τρεις περιοχές που μπορεί να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος

Photo: freepik.com\Liuzishan
Hotspots 2024: Πυρηνικός πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει σε τρεις περιοχές του κόσμου ταυτόχρονα


Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, μιλώντας στο διεθνές φόρουμ του Νταβός, ανακοίνωσε πως η έλευση ενός νέου πολυπολικού κόσμου είναι αναπόφευκτη. Η ανακοίνωση του Σάλιβαν προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
 
Petr Ermilin - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Sullivan σημείωσε επίσης ότι όλα τα θεμέλια των σημερινών διεθνών σχέσεων προέκυψαν ως αποτέλεσμα των παγκόσμιων πολέμων στους οποίους συμμετείχαν πολλές χώρες του κόσμου.

Αυτό είναι πράγματι ένα ιστορικό γεγονός:

- Το σύστημα των Βερσαλλιών εμφανίστηκε μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο,
- το σύστημα της Γιάλτας-Πότσνταμ προέκυψε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο,

Σήμερα, παραμονές του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Σάλιβαν πρότεινε ουσιαστικά να αναλάβουν οι Αμερικανοί την ηγεσία στο μέλλον.

Ο Σάλιβαν παραδέχθηκε ότι είναι ολόκληρος ο πλανήτης που έχει γίνει θέατρο αντιπαράθεσης καθώς αναδύεται η νέα παγκόσμια τάξη, οι ΗΠΑ θα είναι έτοιμες να πολεμήσουν με σπαθί και φωτιά γι' αυτήν.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, ο οποίος επίσης μίλησε στο Νταβός, δήλωσε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ένα αρπακτικό που πρόκειται να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Grant Shapps δήλωσε επίσημα (!) ότι ετοιμάζεται να πολεμήσει προς διάφορες κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Κίνας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.

Ο Shapps καυχήθηκε επίσης πως το Ηνωμένο Βασίλειο είχε εκπαιδεύσει περισσότερους από 60.000 Ουκρανούς στρατιωτικούς για τον πόλεμο με τη Ρωσική Ομοσπονδία από το 2014 (δηλαδή, ακόμη και πριν από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση).
 
Εν τω μεταξύ, μπορεί κανείς να δει την "πυρηνική κόλαση" να ανεβαίνει σε διάφορες περιοχές του κόσμου κάθε φορά.

Αφού το Ισραήλ ξεκίνησε τον πόλεμό του με τη Χαμάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία διεξήγαγαν μια σειρά από πλήγματα κατά του κυρίαρχου κράτους της Υεμένης, έχοντας αγνοήσει τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Στόχος των επιθέσεών τους είναι να πάρουν πόρους, να βάλουν φωτιά στην περιοχή και να σπείρουν το χάος, όπως κάνουν συνήθως σε όλες τις επεμβάσεις τους.

Το Ιράν (το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης - IRGC) έπληξε τις βάσεις των ΗΠΑ και της Μοσάντ στο Ιράκ. Αργότερα, ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι επιτέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της τρομοκρατικής ομάδας Jaish al-Zolm στο Πακιστάν. Το Πακιστάν απάντησε με πλήγμα κατά του Ιράν.

Η περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού βρίσκεται επίσης σε κίνδυνο, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να περιορίσουν και να εξουδετερώσουν τον κύριο αντίπαλό τους εκεί - την Κίνα. Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ανοιχτό, αλλά η κατάσταση παραμένει παγωμένη.

Εν τω μεταξύ, οι εντάσεις αυξάνονται μεταξύ της Βόρειας (ΛΔΚ) και της Νότιας Κορέας. Οι Βόρειοι είναι αυτοί που έχουν κλιμακώσει την κρίση. Η Πιονγκγιάνγκ κατήργησε την Επιτροπή για την Ειρηνική Επανένωση της Χώρας, το Εθνικό Γραφείο Οικονομικής Συνεργασίας και το Διεθνές Γραφείο Τουρισμού Kumgangsan. Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε πως η Βόρεια Κορέα δεν επιδιώκει πλέον την ενοποίηση με τον Νότο. Ορκίστηκε επίσης να καταργήσει το μνημείο της πιθανής επανένωσης των δύο Κορεών - την Αψίδα της Επανένωσης. 

Πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η Κίνα, η Ρωσία και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας είναι πυρηνικές δυνάμεις- το Ιράν, σύμφωνα με τον ΙΑΕΑ και τους εμπειρογνώμονες της Stratfor, είτε διαθέτει πρώτες ύλες για τρεις πυρηνικές κεφαλές, είτε έχει ήδη τρεις πυρηνικές κεφαλές.

Σε γενικές γραμμές, η Δύση συνεχίζει να μιλάει για πολέμους και μόνο για πολέμους. Για κάποιο λόγο, όμως, οι δυτικοί αξιωματούχοι δε λένε τίποτα για πυρηνικούς πολέμους. Πιστεύουν πως μπορούν να επιτεθούν σε όποιον θέλουν και να τη γλιτώσουν, αλλά αυτό σίγουρα δεν ισχύει σήμερα. Ο παγκόσμιος πόλεμος που, όπως φαίνεται, η Δύση θέλει να γίνει στο ορατό μέλλον θα εξελιχθεί γρήγορα σε πυρηνικό πόλεμο που θα βάλει μια και καλή τελεία και παύλα. Οι κίνδυνοι για να ξεσπάσει ένας πυρηνικός πόλεμος γίνονται όλο και πιο απτοί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail