Το Κίεβο φοβάται τη ρωσική εκδίκηση

Freepen.gr - Η Ρωσία υπέστη μία από τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων δεκαετιών. Στις 22 Μαρτίου, ένοπλοι μαχητές επιτέθηκαν σε μια κατάμεστη αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα. Πυροβόλησαν αδιακρίτως δεκάδες θεατές, κακοποίησαν τα πτώματα των θυμάτων και έβαλαν φωτιά στο κτίριο, σημειώνει το southfront.press.

Από τις 25 Μαρτίου, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 137 και συνεχίζει να αυξάνεται. Περίπου 200 άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Οι δράστες της επίθεσης συνελήφθησαν την ίδια ημέρα. Παραδέχθηκαν πλήρως την ενοχή τους και επιβεβαίωσαν ότι είχαν προσληφθεί για να εξαπολύσουν την τρομοκρατική επίθεση έναντι χρημάτων.

Παρά τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να κρύψει τους δράστες πίσω από το σήμα του ISIS, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι ενορχηστρωτές της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης είναι οι ουκρανικές και δυτικές ειδικές υπηρεσίες.

Ενώ η Ρωσία θρηνεί για τα αθώα θύματα, οι Ουκρανοί τρέμουν περιμένοντας τα χτυπήματα αντιποίνων.

Η Μόσχα δεν έχει ακόμη εκδικηθεί τους τρομοκράτες στο Κίεβο. Εν τω μεταξύ, τα πλήγματα από ρωσικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνεχίζουν να σφυροκοπούν τον ουκρανικό στρατό.

Οι μαζικές επιθέσεις συνεχίστηκαν τη νύχτα της 22ας Μαρτίου. Στους στόχους περιλαμβάνονταν στρατηγικά αντικείμενα της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας, όπως το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Δνείπερου. Ο ρωσικός στρατός απέφευγε τέτοιου είδους επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια των ψυχρών χειμερινών μηνών, προκειμένου να μειώσει τις ζημιές στον άμαχο πληθυσμό, σε ευγνωμοσύνη του Κιέβου που εξαπέλυσε τρομοκρατική επίθεση την ίδια ημέρα.

Οι κάτοικοι πολλών ουκρανικών πόλεων πέρασαν τις επόμενες νύχτες σε καταφύγια με βόμβες. Τα ακριβή ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν πολλούς στρατιωτικούς στόχους σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της δυτικής περιοχής Λβιβ. Υπήρξαν περισσότερα από 20 πλήγματα σε μία μόνο επίθεση, μεταξύ των οποίων και στο στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο της πόλης Στρίι.

Τη νύχτα της 25ης Μαρτίου, οι σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν και πάλι σε όλη την Ουκρανία. Στόχοι στρατιωτικών και ενεργειακών υποδομών στις περιοχές της Οδησσού, του Μυκολαίβ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζιας δέχθηκαν επιθέσεις.

Το πρωί, ρωσικοί πύραυλοι στόχευσαν την ουκρανική πρωτεύουσα. Οι τοπικές πηγές επιβεβαίωσαν την καταστροφή του αρχηγείου της Πολιτικής Άμυνας της Ουκρανίας. Δύο συστήματα αεράμυνας Patriot φέρονται επίσης να χτυπήθηκαν στο αεροδρόμιο Ζουλιάνι. Οι αποτυχημένοι πύραυλοι της ουκρανικής αεράμυνας προκάλεσαν ακόμη μεγαλύτερες ζημιές στις πολιτικές υποδομές της πόλης.

Το Κίεβο ισχυρίστηκε πως η πόλη χτυπήθηκε από υπερηχητικούς πυραύλους Zircon που εκτοξεύτηκαν από επίγειους εκτοξευτές στην Κριμαία.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές παρακολούθησης, αρκετοί πύραυλοι κάλυψαν απόσταση 580 χιλιομέτρων σε 3 λεπτά, γεγονός που επέτρεψε να εκτιμηθεί η ταχύτητα των πυραύλων στα 11600 χλμ/ώρα. Η επίσημα δηλωμένη ταχύτητα του Zircon ανέρχεται σε 11025 km/h. Πρόκειται για τεχνολογίες που βρίσκονται στα όρια της φαντασίας. Κατά συνέπεια, είτε η ουκρανική πλευρά υπερβάλλει σκόπιμα για τις δυνατότητες των ρωσικών πυραύλων, είτε ολόκληρη η συλλογική Δύση θα πρέπει να επανεξετάσει τις συνέπειες ενός άμεσου πολέμου με τη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail