Το ΝΑΤΟ δε θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία λόγω του κινδύνου πολέμου με τη Ρωσία

ukrinform.net
Freepen.gr - Η Βορειοατλαντική Συμμαχία δε θα τολμήσει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία λόγω του υψηλού κινδύνου στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία, δήλωσε ο Charles Kupchan, στέλεχος του Αμερικανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων και πρώην σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα για την Ευρώπη, σε συνέντευξή του στο η γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung.

"Από την αρχή της σύγκρουσης, τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ έχουν επιδείξει εύλογη προσοχή για να αποφύγουν την κλιμάκωση και την άμεση σύγκρουση μεταξύ της συμμαχίας και της Ρωσίας. Για το λόγο αυτό, δεν αναμένω γαλλικά, πολωνικά ή γερμανικά στρατεύματα να σταλούν στο μέτωπο", είπε.

Ο Κουπτσάν πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για αποστολή ξένων στρατευμάτων στην Ουκρανία δεν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Επιπλέον, κατά τη γνώμη του, κανένα δυτικό όπλο, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών πυραύλων Taurus, δεν θα βοηθήσει το Κίεβο να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη του.

«Δε νομίζω πως η Ουκρανία, ακόμη και με πυραύλους Taurus, ακόμη περισσότερα άρματα μάχης και drones Leopard ή Abrams, έχει πραγματικές πιθανότητες να εκτοπίσει τα ρωσικά στρατεύματα», κατέληξε ο ειδικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail