Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 73.000.000 αμβλώσεις παγκοσμίως

Είναι σχεδόν μεσάνυχτα, αλλά σε αυτό το στάδιο το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δε νοιάζεται καν για την ατελείωτη πομπή των μωρών που σβήνουν τη ζωή τους στους μύλους εκτρώσεων μας. Όροι όπως «σφαγή» και «γενοκτονία» δεν είναι αρκετά ισχυροί για να περιγράψουν αυτό που συμβαίνει σε καθημερινή βάση και η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς φαίνεται να πιστεύουμε πως δε θα υπάρξουν ποτέ σοβαρές συνέπειες για αυτό που κάνουμε. Αλλά η αλήθεια είναι πως σίγουρα θα θερίσουμε ό,τι σπείρουμε.

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ήξερα πως ο αριθμός των αμβλώσεων που συμβαίνουν παγκοσμίως κάθε χρόνο ήταν πολύ υψηλός, αλλά δεν ήξερα ότι ήταν τόσο υψηλός.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, γίνονται περίπου 73 εκατομμύρια αμβλώσεις παγκοσμίως κάθε χρόνο:

Περίπου 73 εκατομμύρια προκλητικές αμβλώσεις πραγματοποιούνται παγκοσμίως κάθε χρόνο. Έξι στις 10 (61%) όλων των ακούσιων κυήσεων και 3 στις 10 (29%) όλων των κυήσεων καταλήγουν σε επαγόμενη άμβλωση (1) .

Η ολοκληρωμένη περίθαλψη για τις αμβλώσεις περιλαμβάνεται στη λίστα των βασικών υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης που δημοσιεύτηκε από τον ΠΟΥ το 2020. Η άμβλωση είναι μια απλή παρέμβαση υγειονομικής περίθαλψης που μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από ένα ευρύ φάσμα εργαζομένων στον τομέα της υγείας χρησιμοποιώντας φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική επέμβαση.

Απλώς σκεφτείτε αυτόν τον αριθμό για μερικές στιγμές.

Εάν πολλαπλασιάσετε αυτόν τον αριθμό επί 10, θα έχετε 730 εκατομμύρια αμβλώσεις σε μόλις μια δεκαετία.

Και αν πολλαπλασιάσετε αυτόν τον αριθμό επί 20, θα έχετε σχεδόν 1,5 δισεκατομμύριο αμβλώσεις σε μόλις δύο δεκαετίες.

Σύμφωνα με την Google, ο συνολικός πληθυσμός του πλανήτη αυτή την στιγμή είναι μόλις 7,888 δισεκατομμύρια.

Μιλάμε λοιπόν για έναν αριθμό θανάτων που θα αντιπροσώπευε ένα πολύ μεγάλο μέρος του συνόλου του παγκόσμιου πληθυσμού.

Σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, δεν έχουμε δει ποτέ σφαγές αυτού του μεγέθους.

Εάν πιστεύετε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό επ' αόριστον χωρίς να υποστούμε συνέπειες, κάνετε λάθος.

Φυσικά δεν πεθαίνουν μόνο τα μωρά. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, πολλές μητέρες πεθαίνουν επίσης:

Κάθε χρόνο, το 4,7–13,2% των μητρικών θανάτων μπορεί να αποδοθεί σε μη ασφαλείς αμβλώσεις (3). Στις ανεπτυγμένες περιοχές, υπολογίζεται πως 30 γυναίκες πεθαίνουν για κάθε 100.000 μη ασφαλείς αμβλώσεις. Στις αναπτυσσόμενες περιοχές, ο αριθμός αυτός αυξάνεται σε 220 θανάτους ανά 100.000 μη ασφαλείς αμβλώσεις (2). Εκτιμήσεις από το 2012 δείχνουν ότι μόνο στις αναπτυσσόμενες χώρες, 7 εκατομμύρια γυναίκες ετησίως υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις για επιπλοκές της μη ασφαλούς άμβλωσης (4).

Δεν ήταν πάντα έτσι.

Πριν από τη δεκαετία του 1970, οι αμβλώσεις ήταν πολύ πιο σπάνιες.

Στη συνέχεια, όμως, το Roe εναντίον Wade κατέστησε την άμβλωση νόμιμη και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, και αυτό άνοιξε τις πύλες για τις προσπάθειες νομιμοποίησης σε όλο τον κόσμο.

50 χρόνια αργότερα, το Roe v. Wade ανατράπηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Φυσικά αυτή η απόφαση δεν καθιστούσε την άμβλωση παράνομη στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ξαφνικά οι πολιτείες ήταν ελεύθερες να θεσπίσουν τους δικούς τους νόμους.

Ήταν μια χρυσή ευκαιρία για εμάς να αλλάξουμε κατεύθυνση.

Αλλά αυτό δε συνέβη.

Αντίθετα, ο αριθμός των αμβλώσεων που έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες πράγματι αυξήθηκε κατά τη διάρκεια των 12 μηνών αμέσως μετά την ανατροπή του Roe v. Wade:

Ο μέσος αριθμός αμβλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε μήνα στις ΗΠΑ αυξήθηκε το έτος αφότου το ανώτατο δικαστήριο ανέτρεψε το Roe v Wade και επέτρεψε σε περισσότερες από δώδεκα πολιτείες να απαγορεύσουν τη διαδικασία, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη από μια ερευνητική ομάδα που υποστηρίζεται από το Society of Οικογενειακός προγραμματισμός.

Αυτό το εκπληκτικό εύρημα κρύβει ένα βαθύ χάσμα στην πρόσβαση στις αμβλώσεις στις ΗΠΑ. Ο αριθμός των αμβλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε πολιτείες με σχεδόν ολικές ή μετά τις έξι εβδομάδες απαγόρευσης αμβλώσεων έπεσε κατακόρυφα, με τους παρόχους σε αυτές τις πολιτείες να πραγματοποιούν 114.590 λιγότερες αμβλώσεις από ό,τι θα έκαναν αν δεν είχε ανατραπεί το Roe, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η ερευνητική ομάδα WeCount.

Την ίδια στιγμή, οι αμβλώσεις αυξήθηκαν δραματικά στις πολιτείες που εξακολουθούν να επιτρέπουν τη διαδικασία. Συνολικά, αυτές οι πολιτείες πραγματοποίησαν 116.790 περισσότερες αμβλώσεις από τις αναμενόμενες.

Ορισμένες κόκκινες πολιτείες ψήφισαν νέους νόμους για τις αμβλώσεις, αλλά ορισμένοι από αυτούς τους νόμους καθιστούσαν παράνομη την άμβλωση μόνο αφού η εγκυμοσύνη είχε φτάσει σε έναν ορισμένο αριθμό εβδομάδων.

Πολλοί στο κίνημα υπέρ της ζωής χαιρέτησαν τέτοιους νόμους, αλλά η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα νομιμοποίησαν τις περισσότερες αμβλώσεις.

Σήμερα, περίπου το 80 τοις εκατό όλων των αμβλώσεων πραγματοποιούνται εντός των πρώτων 10 εβδομάδων της εγκυμοσύνης.

Έτσι, εάν ένα κράτος εγκρίνει ένα νόμο που απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά από 9 εβδομάδες ή 12 εβδομάδες, στην πραγματικότητα νομιμοποιεί τη συντριπτική πλειοψηφία των αμβλώσεων που ήδη πραγματοποιούνται.

Δυστυχώς, έρευνα μετά από έρευνα έχει δείξει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί θέλουν η άμβλωση να είναι νόμιμη.

Για παράδειγμα, μια έρευνα που διεξήχθη στα τέλη του περασμένου έτους διαπίστωσε πως ένα ρεκόρ υψηλό ποσοστό Αμερικανών πιστεύει ότι «οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν νόμιμη άμβλωση εάν θέλουν για οποιονδήποτε λόγο»:

Το 55% των ανθρώπων είπε σε μια νέα έρευνα ότι οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν νόμιμη άμβλωση, αν θέλουν μια για οποιονδήποτε λόγο, σηματοδοτώντας μια από τις υψηλότερες εκδηλώσεις υποστήριξης για το θέμα από τη δεκαετία του 1970.

Η νέα δημοσκόπηση της Wall Street Journal-NORC στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο έδειξε πως το 77% των Δημοκρατικών δήλωσε ότι υποστηρίζει την πρόσβαση στην άμβλωση για οποιονδήποτε λόγο, από 52% το 2016.

Μόνο το ένα τρίτο των Ρεπουμπλικανών δήλωσε ότι υποστήριξε την πρόσβαση στην άμβλωση για οποιονδήποτε λόγο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Άλλες έρευνες έχουν καταλήξει σε παρόμοια αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, η Pew Research ανακάλυψε ότι το 62 τοις εκατό των ενηλίκων των ΗΠΑ πιστεύουν πως «η άμβλωση πρέπει να είναι νόμιμη σε όλες ή τις περισσότερες περιπτώσεις»:

Ένας διάμεσος 71% των ενηλίκων στις 24 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύει ότι η άμβλωση πρέπει να είναι νόμιμη σε όλες ή τις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ ένας διάμεσος 27% πιστεύει πως πρέπει να είναι παράνομη.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου μια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου τερμάτισε το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση πέρυσι, το 62% των ενηλίκων λέει ότι η άμβλωση πρέπει να είναι νόμιμη σε όλες ή τις περισσότερες περιπτώσεις. Η υποστήριξη των ΗΠΑ για νόμιμες αμβλώσεις δεν έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια.

Στην Ευρώπη, υπάρχει ευρέως διαδεδομένη συμφωνία πως η άμβλωση πρέπει να είναι νόμιμη. Σχεδόν σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα που συμμετείχε στην έρευνα, τουλάχιστον το 75% των ενηλίκων έχει αυτή την άποψη, συμπεριλαμβανομένου περίπου 25% ή περισσότερων που λένε ότι πρέπει να είναι νόμιμη σε όλες τις περιπτώσεις.

Και μια έρευνα της Gallup που διεξήχθη πέρυσι διαπίστωσε ότι μόνο το 13 τοις εκατό των Αμερικανών πιστεύει πως η άμβλωση «πρέπει να είναι παράνομη σε όλες τις περιστάσεις»:

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Gallup τον Μάιο του 2023 σχετικά με τις απόψεις των Αμερικανών για τις αμβλώσεις, το 34% πιστεύει πως η άμβλωση πρέπει να είναι νόμιμη «υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», το 51% λέει ότι πρέπει να είναι νόμιμη «μόνο υπό ορισμένες συνθήκες» και το 13% λέει ότι πρέπει να είναι παράνομη σε όλες τις περιστάσεις.

Αυτό θέλει ο αμερικανικός λαός.

Και έτσι ελπίζω ότι είναι έτοιμοι να δεχτούν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Θα βοηθούσε εάν περισσότερες εκκλησίες μας μιλούσαν ανοιχτά για την ατελείωτη σφαγή που συμβαίνει, αλλά η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες από τις εκκλησίες μας είναι αρκετά αποφασισμένες να αποφύγουν το θέμα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αντίθετα, επικεντρώνονται σε κάθε λογής άλλα πράγματα.

Για παράδειγμα, ένας μεθοδιστής πάστορας στο Κονέκτικατ συνελήφθη πρόσφατα επειδή «διακινούσε κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη από το πρυτανείο της εκκλησίας του»:

Ένας πάστορας εκκλησίας στο Κονέκτικατ συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και κατηγορήθηκε για διακίνηση κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης από το πρυτανείο της εκκλησίας του, λέει η τοπική αστυνομία.

Ο Χέρμπερτ Μίλερ, 63 ετών, ο αιδεσιμότατος της Ενωμένης Μεθοδιστικής Εκκλησίας του Γούντμπουρυ, συνελήφθη την Παρασκευή αφού τον συνέλαβαν κρατικοί στρατιώτες στο Γούντμπερι.

Διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη τόσο σε πέτρα όσο και σε υγρή μορφή, η τελευταία από την οποία ανακαλύφθηκε σε υποδερμική βελόνα, έτοιμη για ένεση.

Εάν οι εκκλησίες μας έκαναν πράγματι αυτό που υποτίθεται ότι κάνουν, θα υπήρχε μεγάλη ώθηση για την απαγόρευση των αμβλώσεων σε εθνικό επίπεδο.

Αντίθετα, αυτή τη στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών θέλει η άμβλωση να παραμείνει νόμιμη τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις.

Έτσι, η δολοφονία θα συνεχιστεί, και αυτό θα πρέπει να ραγίσει τις καρδιές όλων μας.

Γιατί αν δεν αλλάξουμε κατεύθυνση, δεν υπάρχει ελπίδα και δεν θα υπάρξει μέλλον για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail