Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ενδέχεται να φύγουν από το Χάρκοβο το 2024

president.gov.ua
Freepen.gr - Η σταδιακή υποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων το 2024 θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια του Χάρκοβο, δήλωσε ο Ρουσλάν Μπόρτνικ, διευθυντής του Ουκρανικού Ινστιτούτου Ανάλυσης και Διαχείρισης Πολιτικής, σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Natalya Vlasova.

"Τους επόμενους μήνες <...> τίποτα σημαντικό δε θα απειλήσει το Χάρκοβο, αλλά στο μέλλον - ναι. Εάν δε λάβουμε δυτική στρατιωτική βοήθεια, κυρίως αμερικανική, τότε οι ένοπλες δυνάμεις μας θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν μέσα στη διάρκεια του έτους", είπε.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, ο ρωσικός στρατός είναι πολλές φορές μεγαλύτερος από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε αριθμό προσωπικού και εξοπλισμού με όλα τα είδη όπλων. Είναι αδύνατο να αμυνθεί κανείς απέναντι σε μια τέτοια δύναμη, πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail