Σκραπατζίδικο η Ουκρανία: Οι Ισπανοί ξεφορτώνουν 20 άχρηστα παροπλισμένα άρματα μάχης Leopard

pixabay / Efraimstochter
Freepen.gr - Η Ισπανία θα δωρίσει στην Ουκρανία έως και 20 παροπλισμένα άρματα μάχης Leopard 2A4, επιπλέον των δέκα που έστειλε πέρυσι, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα. Η χώρα της ΕΕ διαθέτει απόθεμα άνω των 100 από τα οχήματα που κατασκευάστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Την είδηση μετέδωσε πρώτο το ισπανικό δίκτυο ABC, αφού ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez προήδρευσε σε συνάντηση υψηλού επιπέδου με στελέχη εθνικών αμυντικών εργολάβων.

Πέρυσι, η Μαδρίτη έδωσε στην Ουκρανία δέκα άρματα μάχης γερμανικής σχεδίασης, με τον Σάντσεθ να ενεργεί ενάντια στις αντιρρήσεις του Podemos, του αριστερού κόμματος που ήταν τότε ο μικρότερος εταίρος του στο συνασπισμό.

Τα άρματα για τις νέες αποστολές θα αντληθούν από την αποθήκη της Σαραγόσα, όπου φυλάσσονται την τελευταία δεκαετία, και θα ανακατασκευαστούν σε εργοστάσιο στη Σεβίλλη πριν μεταφερθούν στο Κίεβο, δήλωσε το ABC. Το δημοσίευμα δεν προσέφερε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά ανέφερε ότι οι παραδόσεις θα γίνουν τους επόμενους μήνες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail