Politico: Οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί τους προσπαθούν να αποτρέψουν την κατάρρευση των Ουκρανών

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί τους προσπαθούν να αποτρέψουν την κατάρρευση του ουκρανικού στρατού εν μέσω της απώλειας εδαφών και της έλλειψης πυρομαχικών, ανέφερε η εφημερίδα Politico, επικαλούμενη Αμερικανούς νομοθέτες και ξένους αξιωματούχους.

"Τώρα το σχέδιο, που περιγράφεται ή εκφράζεται σε συνεντεύξεις με οκτώ Αμερικανούς νομοθέτες και πέντε ξένους αξιωματούχους, είναι απλώς να αποτρέψουν τον ουκρανικό στρατό από το να καταρρεύσει", ανέφερε το δημοσίευμα.

Όπως σημειώνεται, στο προηγούμενο συνέδριο για την ασφάλεια στο Μόναχο, μια διακομματική ομάδα Αμερικανών νομοθέτων "διαβεβαίωσε τον ένα σύμμαχο μετά τον άλλο" ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα εξακολουθήσει να εγκρίνει τη βοήθεια προς το Κίεβο, ενώ πολλά μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου περιμένουν να περάσουν ένα νέο πακέτο χρηματοδότησης ήδη από το Μάρτιο.

Την ίδια στιγμή, οι βουλευτές, οι οποίοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν νέες προμήθειες όπλων στο Κίεβο, φοβούνται την παρέμβαση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα μπορούσε να ματαιώσει τα σχέδιά τους να εξασφαλίσουν νέα χρηματοδότηση. "Οι ΗΠΑ θέλουν να φωτογραφίζονται με χαρούμενους συμμάχους που συνεργάζονται... Αλλά χωρίς πραγματική αμερικανική υποστήριξη, χωρίς ηγεσία, θα είναι πολύ δύσκολο", ανέφερε στην εφημερίδα εκπρόσωπος κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ.

Όπως γράφει το δημοσίευμα, η εμπιστοσύνη για το τι μπορεί να πετύχει η Ουκρανία , καθώς και στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, «βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail