NYT: Αμερικανοί διπλωμάτες ανακοίνωσαν πλήγμα στη φήμη των ΗΠΑ λόγω της κατάστασης με τη βοήθεια στο Κίεβο

Freepen.gr - Μια ομάδα αρκετών πρεσβευτών των ΗΠΑ που εδρεύουν στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού κάλεσε το Κογκρέσο να ψηφίσει νομοθεσία για τη βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ, δικαιολογώντας μια τέτοια κίνηση με τον κίνδυνο για τις ΗΠΑ να χάσουν την εμπιστοσύνη των συμμάχων τους, ανέφεραν οι New York Times.

"Οι κυβερνήσεις (των εταίρων των ΗΠΑ) παρακολουθούν τι κάνουμε σε αυτή την κομβική στιγμή της ιστορίας - μια στιγμή κατά την οποία οι αποφάσεις που παίρνουμε τώρα θα έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες για τα επόμενα χρόνια <...>. Θέλουν να δουν ότι όταν τα πράγματα πάνε στραβά, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι εκεί για τους συμμάχους και τους εταίρους μας", ανέφεραν οι εννέα διπλωμάτες στην επιστολή.

Όπως σημειώνουν οι NYT, τέτοιες δημόσιες εκκλήσεις δεν είναι τυπικές για το διπλωματικό σώμα, οι εκπρόσωποι του οποίου είναι μάλλον απρόθυμοι να εμπλακούν σε τέτοιες εσωτερικές πολιτικές διαμάχες.

"Κανείς μας δεν έχει υπογράψει ποτέ μια τέτοια επιστολή. Αλλά δεδομένης της σοβαρότητας της ιστορικής στιγμής, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να μοιραστούμε μαζί σας την άμεση και ειλικρινή εκτίμησή μας", αναφέρει το μήνυμα.

Το δημοσίευμα διευκρινίζει πως την έκκληση προς το Κογκρέσο υπέγραψαν οι πρεσβευτές των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τις Φιλιππίνες, την Ινδία, την Κίνα, τη Νέα Ζηλανδία, τη Μαλαισία και το Βιετνάμ.

"Πολλοί υποστηρικτές του νομοσχεδίου στο Κογκρέσο προειδοποιούν ότι η αποτυχία εφαρμογής του σχεδίου βοήθειας για την Ουκρανία θα μπορούσε να ενθαρρύνει την Κίνα στην περιοχή", αναφέρει το δημοσίευμα των NYT.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail