Hürriyet: Η παράδοση νέων μαχητικών F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία ενδέχεται να διαρκέσει έως το 2028

Freepen.gr - Η παράδοση των νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 που ζήτησε η Τουρκία από τις ΗΠΑ μπορεί να καθυστερήσει μέχρι το 2028 λόγω του μεγάλου αριθμού παραγγελιών, ανέφερε η εφημερίδα Hürriyet.

Η 15ήμερη διαδικασία εξέτασης από την αμερικανική πλευρά του αιτήματος της Τουρκίας για τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 έχει ολοκληρωθεί και δεν υπάρχουν αντιρρήσεις για την πώληση, ανέφερε νωρίτερα η εφημερίδα Dünya.

Η Τουρκία έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ 40 νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 70 και κιτ εκσυγχρονισμού για 79 αεροσκάφη που έχει στο ενεργητικό της.

«Χθες το βράδυ έληξε η περίοδος αναθεώρησης και αντιρρήσεων από το Κογκρέσο των ΗΠΑ σχετικά με την αγορά αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία και η συμφωνία εγκρίθηκε επίσημα από το Κογκρέσο. Θα ξεκινήσουν τώρα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του κατασκευαστή και των αρμόδιων υπηρεσιών. Η παράδοση νέων αεροσκαφών ενδέχεται να καθυστερήσει λόγω του μεγάλου αριθμού παραγγελιών», ανέφερε το δημοσίευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail