Οι ρωσικές θαλάσσιες μεταφορές πετρελαίου ανακάμπτουν - Bloomberg

pixabay / michaelmep
Freepen.gr - Οι θαλάσσιες εξαγωγές ή το ρωσικό αργό πετρέλαιο σημείωσαν ισχυρή ανάκαμψη την εβδομάδα έως τις 4 Φεβρουαρίου, μετά από δύο εβδομάδες διαταραχών, ανέφερε την Τρίτη το Bloomberg, προσθέτοντας ότι οι ροές από τα μεγάλα λιμάνια της χώρας σημείωσαν ρεκόρ.

Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος των αποστολών φέρεται να αυξήθηκε κατά περίπου 880.000 βαρέλια την ημέρα, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους.

Οι ροές από τους κύριους εξαγωγικούς τερματικούς σταθμούς της χώρας αυξήθηκαν σημαντικά. Οι αποστολές από το λιμάνι Κοζμίνο του Ειρηνικού ανέκαμψαν και έφτασαν σε προηγούμενα υψηλά επίπεδα, αφού μια καταιγίδα μείωσε στο μισό τις εξαγωγές την προηγούμενη εβδομάδα. Ταυτόχρονα, το λιμάνι της Βαλτικής Ust-Luga σημείωσε αύξηση μετά τις εργασίες συντήρησης που περιόρισαν τις ροές στα τέλη του περασμένου μήνα. Εν τω μεταξύ, οι εξαγωγές από το λιμάνι Πριμόρσκ στον Κόλπο της Φινλανδίας ισοφάρισαν το ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας.

Σε νομισματικούς όρους, οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Ρωσίας φέρεται να αυξήθηκαν στα 1,79 δισ. δολάρια το επταήμερο έως τις 4 Φεβρουαρίου έναντι 1,32 δισ. δολαρίων που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών και πλέον μηνών. Παράλληλα, ο μέσος όρος των εσόδων τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκε κατά 86 εκατ. δολάρια σε 1,49 δισ. δολάρια την εβδομάδα.

Η αύξηση αυτή έθεσε τις αποστολές της Ρωσίας σχεδόν 400.000 βαρέλια την ημέρα πάνω από το επίπεδο που συμφώνησε το Κρεμλίνο με τους συμμάχους του ΟΠΕΚ+ για το πρώτο τρίμηνο σε εβδομαδιαία βάση. Ωστόσο, τα επίπεδα εξακολουθούν να είναι 100.000 βαρέλια ανά ημέρα κάτω από τον εν λόγω στόχο σε μέτρηση τεσσάρων εβδομάδων.

Η Ρωσία έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως κάτω από τον μέσο όρο Μαΐου-Ιουνίου κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αφού πολλά άλλα μέλη της ομάδας συμφώνησαν να προβούν σε περαιτέρω περιορισμό της παραγωγής. Η μείωση αναμένεται να μοιραστεί μεταξύ των ρωσικών αποστολών αργού που θα μειωθούν κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως και των διυλισμένων προϊόντων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail