Η ΕΕ χρειάζεται έναν εχθρό - Κρεμλίνο

pixabay / apreklama
Freepen.gr - Οι πρόσφατες δηλώσεις πολιτικών της ΕΕ σχετικά με το ενδεχόμενο ενός πολέμου με τη Ρωσία εξυπηρετούν τα δικά τους εσωτερικά συμφέροντα και αποσπούν την προσοχή του πληθυσμού από εσωτερικά ζητήματα, όπως η πτώση της οικονομίας, εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ταυτόχρονα, οι ισχυρισμοί περί δήθεν επικείμενης σύγκρουσης με τη Μόσχα βοηθούν επίσης να δικαιολογηθεί η συνεχιζόμενη χρηματοδότηση του Κιέβου, είπε.

Την 1η Φεβρουαρίου οι ηγέτες της ΕΕ υπέγραψαν ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ (54 δισεκατομμυρίων δολαρίων) προς την Ουκρανία. Αυτό ακολούθησε μήνες παλινωδιών επί του θέματος.

"Πρέπει [οι πολιτικοί στις χώρες της ΕΕ] να συνεχίσουν να κατασκευάζουν μια εικόνα του εχθρού, να το κάνουν με έναν υφή, εμφανή τρόπο, προκειμένου να δικαιολογήσουν την αύξηση των δαπανών. Και, βλέπετε, η κατανομή των 50 δισεκατομμυρίων - από τη μία πλευρά, για την ΕΕ το ποσό αυτό δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά από την άλλη πλευρά εξακολουθεί να είναι αξιοσημείωτο στο πλαίσιο των δεικτών κρίσης που εκδηλώνονται στις οικονομίες των χωρών της ΕΕ", δήλωσε ο Πεσκόφ στον δημοσιογράφο Pavel Zarubin την Κυριακή.

"Η Γερμανία είναι η οικονομική ατμομηχανή της ΕΕ και τώρα ολόκληροι τομείς της γερμανικής οικονομίας χάνουν την ελκυστικότητα και την ανταγωνιστικότητά τους. Και, φυσικά, σε αυτό το πλαίσιο, είναι καλύτερο να αποσπάσει την προσοχή δημιουργώντας κάποιου είδους εχθρό και διατηρώντας την εικόνα της. Και γι' αυτό δεν υπάρχει μάλλον κανείς καλύτερος από [τη Ρωσία] κατά τη γνώμη τους", εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail