Το φυτίλι πυροδοτήθηκε στη Συρία - Τι γίνεται τώρα;

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, τοπική ώρα, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε με επιτυχία μια αμερικανική στρατιωτική εγκατάσταση στα σύνορα Ιράκ/Συρίας/Ιορδανίας. Τρεις Αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και αρκετές δεκάδες τραυματίστηκαν. 
 
Daniel McAdams - ronpaulinstitute.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι η επίθεση έπληξε μια εγκατάσταση εντός της Ιορδανίας, αλλά η Ιορδανία και η "Ιρακινή Αντίσταση", η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, λένε πως η αμερικανική εγκατάσταση βρισκόταν εντός των συνόρων της Συρίας.

Γιατί έχει σημασία; Η Ιορδανία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και ως εκ τούτου τα αμερικανικά στρατεύματα που σταθμεύουν στο έδαφός της -αν και κατά τη γνώμη μας εξαιρετικά απερίσκεπτα- δεν καταλαμβάνουν παράνομα ξένο έδαφος. Ωστόσο, αν, όπως είναι πιθανό, η εγκατάσταση αυτή βρισκόταν εντός των συριακών συνόρων, αυτό σημαίνει ότι χτυπήθηκαν αμερικανικά στρατεύματα που κατέχουν παράνομα συριακό έδαφος. Με άλλα λόγια, μια ξένη κατοχική δύναμη δέχθηκε επίθεση από ανθρώπους που υπερασπίζονταν την πατρίδα τους. Αυτή είναι μια πολύ διαφορετική ιστορία και μια ιστορία που οι πολεμοκάπηλοι της Ουάσιγκτον θα προτιμούσαν οι Αμερικανοί στην πατρίδα τους να μην αναλογιστούν.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί πιθανότατα δεν καταλαβαίνουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις κατέχουν παράνομα ένα μεγάλο μέρος του συριακού εδάφους -μια χώρα με την οποία η Ουάσινγκτον δεν βρίσκεται νομικά σε πόλεμο- και ως εκ τούτου οποιοσδήποτε Αμερικανός σκοτωθεί στη Συρία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το κοινό να αρχίσει να αναρωτιέται "γιατί ακριβώς βρισκόμαστε εκεί";
 
Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο οποίος δεν έχει δει ποτέ πόλεμο που να μη θέλει να πολεμήσουν άλλοι άνθρωποι, έδωσε τη δική του εξήγηση για το γιατί σκοτώνονται αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία: "Οι δυνάμεις μας στην Ιορδανία και τη Συρία βρίσκονται εκεί για να προστατεύσουν την αμερικανική πατρίδα". Αλλά καθώς χιλιάδες άνθρωποι εισέρχονται παράνομα στην πραγματική αμερικανική πατρίδα μας καθημερινά με πλήρη ατιμωρησία, είναι ένας ισχυρισμός που είναι απίθανο να έχει απήχηση στους περισσότερους Αμερικανούς.

Παρ' όλα αυτά, ο Γκράχαμ, ένα one-hit wonder, δημοσίευσε τις συμβουλές του για να απαντήσει στο χτύπημα μη επανδρωμένου αεροσκάφους της ιρακινής αντίστασης στη βάση των ΗΠΑ στη Συρία: "Χτυπήστε το Ιράν τώρα. Χτυπήστε το σκληρά". Το Ιράκ επιτίθεται σε μια παράνομη αμερικανική βάση στη Συρία; Επιτεθείτε στο Ιράν. Ο πρωινός του ντεκαφεϊνέ μόκα φραπ λάτε από τα Starbucks είναι κρύος; Επιτεθείτε στο Ιράν. One hit wonder.

Μια ματιά στο παραπάνω γράφημα που δείχνει τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων σε βάσεις διασκορπισμένες σε όλη την περιοχή, πολύ κοντά στην εμβέλεια των ιρανικών πυραύλων, αποκαλύπτει όλα όσα οι λογικοί Αμερικανοί πρέπει να καταλάβουν για τον Γκράχαμ και τους συναδέλφους του νεοσυντηρητικούς: δε νοιάζονται για τα αμερικανικά στρατεύματα. Τα βλέπουν ως απλό κρέας για τα κανόνια που τροφοδοτούν την εμμονή τους να εκπληρώσουν επιτέλους την απαίτηση του Νετανιάχου να επιτεθούν οι ΗΠΑ στο Ιράν για χάρη του Ισραήλ.
 
Η υπερ-παρεμβατική εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ήταν μέχρι στιγμής σχετικά ακίνδυνη στο εσωτερικό. Μερικές χιλιάδες πέθαναν στους καταστροφικούς πολέμους των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, αλλά οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι τόσο αποκομμένοι από τις στρατιωτικές οικογένειες που πιθανότατα δε γνώριζαν κανέναν που θυσιάστηκε για τον αντιπαραγωγικό πόλεμο του Μπους. Αλλά αν τα πυρετικά όνειρα του Γκράχαμ εκπληρωθούν και οι ΗΠΑ εξαπολύσουν επίθεση στο Ιράν με ένα σχεδόν σε μέγεθος Βιετνάμ απόσπασμα Αμερικανών "καθιστών παπιών" στην περιοχή, υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα η Αμερική να πάρει επιτέλους χαμπάρι.

35.000 Αμερικανοί σε σακούλες με πτώματα για να ικανοποιήσουν τη διεστραμμένη λαγνεία του Lindsey για αίμα θα μπορούσε τελικά να εστιάσει την προσοχή της Αμερικής στην κακόβουλη δύναμη που έχει διατηρήσει σιδερένια λαβή στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από το αν οι Ρ ή οι Ντι "τρέχουν το σόου". Ας ελπίσουμε ότι η Αμερική θα ξυπνήσει πριν συμβεί αυτό.

Πού πάνε λοιπόν τα πράγματα από εδώ και πέρα;

Η Ιρακινή Αντίσταση ισχυρίζεται πως η επίθεση ήταν αντίποινα για την αμερικανική υποστήριξη των συνεχιζόμενων επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα και για τα πρόσφατα αμερικανικά πλήγματα κατά του ιρακινού στρατιωτικού προσωπικού εντός του Ιράκ. Η Washington Post επικαλείται έναν εκπρόσωπο της Ιρακινής Αντίστασης που δήλωσε: "Αν τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος δεν σταματήσουν, όλες οι αμερικανικές θέσεις σε όλη την περιοχή θα αποτελέσουν νόμιμο στόχο για εμάς και ο πόλεμος θα ενταθεί".
 
Όπως γράφει ο βετεράνος δημοσιογράφος Elijah Magnier, το γεγονός ότι η ιρακινή αντίσταση αναλαμβάνει τα εύσημα για την επίθεση "είναι ενοχλητικό για την αμερικανική κυβέρνηση, διότι τα αντίποινα θα μπορούσαν να λάβουν χώρα στο Ιράκ και να αυξήσουν τις απαιτήσεις για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα".

Το Ιράκ έχει ήδη απαιτήσει από τις ΗΠΑ να αποσύρουν αμέσως τα στρατεύματα κατοχής και το ιρακινό κοινοβούλιο ψήφισε πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια πως τα αμερικανικά στρατεύματα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα. Το κατεστημένο της Ουάσιγκτον ισχυρίστηκε ότι η εισβολή στο Ιράκ το 2003 έγινε για να "αποκατασταθεί η δημοκρατία", αλλά όταν το δημοκρατικά εκλεγμένο ιρακινό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του τερματισμού της κατοχής της χώρας από τον αμερικανικό στρατό... η Ουάσιγκτον είπε "όχι" στη δημοκρατία.

Κανείς δε θέλει αμερικανικά στρατεύματα στην περιοχή, εκτός από το Ισραήλ, το οποίο μόλις διαπιστώθηκε ότι ενδεχομένως διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα. Είναι πραγματικά αυτό το πλήθος με το οποίο θέλουμε να πορευτούμε; Μήπως μπορούμε να γυρίσουμε σπίτι;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail