Μπορεί το έθνος "Α" να επιτεθεί στο έθνος "Β" εάν το "Β" προμηθεύεται όπλα που χρησιμοποιούνται για να επιτεθεί στο έθνος "Α"

Καθώς γράφω αυτό το κείμενο, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει προσκομίσει αποδείξεις ότι η επίθεση στην αμερικανική βάση στην Ιορδανία πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του Ιράν. Παρά αυτή την έλλειψη αποδείξεων, οι συνήθεις ύποπτοι στην Ουάσιγκτον φωνάζουν με όλη τους τη φωνή πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να χτυπήσουν το Ιράν. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς κανόνες της "διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες (aka RBIO). Εάν παρέχετε τα όπλα σε ένα τρίτο μέρος που μου επιτίθεται, τότε είστε επίσης ένοχοι για το έγκλημα αυτό. Συμφωνούμε όλοι;

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Λοιπόν, αν είναι καλό για τη χήνα, τότε πρέπει να είναι καλό και για το αρσενικό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προμήθευσαν πυραύλους Patriot στην Ουκρανία και η Ουκρανία χρησιμοποίησε αυτούς τους πυραύλους για να επιτεθεί και να καταστρέψει ένα ρωσικό αεροσκάφος που μετέφερε Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου σε μια τοποθεσία για ανταλλαγή αιχμαλώτων. Αν είναι εντάξει για τις ΗΠΑ να επιτεθούν στο Ιράν και να αποσπάσουν κάποιο μέτρο εκδίκησης, τότε προκύπτει ότι η Ρωσία δικαιούται με την ίδια αρχή να επιτεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είμαστε ακόμα στην ίδια σελίδα;

Η συνδρομή και η υποκίνηση είναι έγκλημα.

Η συνέργεια είναι ένα νομικό δόγμα που σχετίζεται με την ενοχή κάποιου που βοηθάει ή υποθάλπει (ενθαρρύνει, υποκινεί) ένα άλλο πρόσωπο στη διάπραξη ενός εγκλήματος (ή στην αυτοκτονία κάποιου άλλου). Υπάρχει σε πολλές διαφορετικές χώρες και γενικά επιτρέπει στο δικαστήριο να κηρύξει κάποιον ένοχο για συνέργεια σε ένα έγκλημα, ακόμη και αν δεν είναι ο κύριος δράστης. Οι λέξεις συνέργεια, υπόθαλψη και συνεργός χρησιμοποιούνται στενά αλλά έχουν διαφορές. Ενώ η βοήθεια σημαίνει την παροχή υποστήριξης ή βοήθειας σε κάποιον, η συνέργεια σημαίνει την ενθάρρυνση κάποιου άλλου να διαπράξει ένα έγκλημα. Συνεργός είναι κάποιος που στην πραγματικότητα βοηθά "στη διάπραξη ενός εγκλήματος που διαπράττεται κυρίως από κάποιον άλλο".

Παρά τα αρχικά σκληρά λόγια και τις πολεμικές απειλές κατά του Ιράν, υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές πως η κυβέρνηση Μπάιντεν, τουλάχιστον κάποιοι στον κύκλο λήψης αποφάσεων, αντιλαμβάνονται ότι η άμεση επίθεση κατά του Ιράν θα οδηγήσει σε έναν εκτεταμένο πόλεμο που οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι προετοιμασμένες να πολεμήσουν και δεν μπορούν να κερδίσουν. Η Emily Tanker στο Yahoo News αναφέρει: 

Αναφέρθηκε, ότι οι ΗΠΑ προσφέρθηκαν μέσω της ελβετικής πρεσβείας στο Ιράν, να χτυπήσουν μια από τις εγκαταστάσεις τους, αλλά το Ιρά δεν θα έπρεπε να προβεί σε αντίποινα. Αυτό θα επέτρεπε στις ΗΠΑ να σώσουν τα προσχήματα. Φαίνεται πως απορρίφθηκε:

"Οι ΗΠΑ έστειλαν περισσότερα από ένα μηνύματα στην Τεχεράνη τις τελευταίες δύο ημέρες μέσω τρίτων. Τα μηνύματα της Ουάσινγκτον έλεγαν ότι δεν επιθυμούν έναν ανοιχτό πόλεμο και προειδοποιούσαν πως η επέκταση του πολέμου θα αντιμετωπιστεί με τη δράση των ΗΠΑ. Η Τεχεράνη απέρριψε τις απειλές της Ουάσινγκτον και δήλωσε ότι η στοχοποίηση του εδάφους της αποτελεί κόκκινη γραμμή και η υπέρβαση της γραμμής θα αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη απάντηση. Το μήνυμα της Τεχεράνης ανέφερε πως δεν επιθυμεί ούτε πόλεμο με την Ουάσινγκτον, αλλά θα αντιμετωπίσει δυναμικά οποιαδήποτε αμερικανική περιπέτεια". - Ιρανικές πηγές στο AJArabic

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται μεταξύ του παροιμιώδους σκύλου και της φωτιάς. Ό,τι κι αν αποφασίσει να κάνει ο Μπάιντεν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κατουρηθούν για τα καλά. Εξακολουθώ να είμαι της γνώμης πως η εσωτερική πολιτική πίεση που ασκείται στον Μπάιντεν να "δράσει" αποφασιστικά μπορεί να τον ωθήσει να κάνει κάτι απερίσκεπτο και επικίνδυνο. Θα χαρώ πολύ να αποδειχθεί ότι κάνω λάθος.

Ο τεχνικός όρος για αυτό που συμβαίνει μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας της Ουκρανίας είναι "shit show". Μια χώρα εν μέσω πολέμου με έναν ισχυρό αντίπαλο δεν μπορεί να διεξάγει τον πόλεμο όταν οι πολιτικοί και η στρατιωτική ηγεσία αλληλοσκοτώνονται. Νομίζω ότι οι μέρες του Ζελένσκι είναι μετρημένες. Ενώ όλο αυτό το δράμα εκτυλίσσεται στο Κίεβο, οι Ρώσοι σημειώνουν σημαντική πρόοδο στο Ντονμπάς. Ο Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής Marat αναφέρει:

Τα κύρια γεγονότα στην κατεύθυνση του Ντονέτσκ στην περιοχή Μπαχμούτ εξελίσσονται στη γραμμή Κλεστσέεβκα-Ιβανόφσκαε-Μπογκντάνοβκα. Όπου τα στρατεύματά μας σε ένα μέτωπο περίπου 10 χιλιομέτρων προχωρούν ταυτόχρονα προς οκτώ κύριες κατευθύνσεις. Επιπλέον, σημειώνεται πρόοδος κάθε μέρα. Πρόκειται για ένα από τα πιο δυναμικά και ενεργά τμήματα ολόκληρου του μετώπου.

Δυτικά της Kleshcheevka η 4η ξεχωριστή ταξιαρχία μας, η οποία περιλαμβάνει το περίφημο τάγμα Prizrak (LPR), μαζί με τις ειδικές δυνάμεις Akhmat πριν από δύο ημέρες χτύπησα τον εχθρό από την περιοχή dacha και τώρα συνεχίζει να κινείται προς το Ivanovsky. Από τρεις πλευρές ταυτόχρονα - από την πλευρά της Κλεστσέεβκα κατά μήκος του δρόμου που συνδέει το χωριό αυτό με το Ιβανόφσκιε. Κατά μήκος του κεντρικού αυτοκινητόδρομου Bakhmut - Konstantinovka. Και από την πλευρά του Khromovo.

Τώρα οι κύριες μάχες λαμβάνουν χώρα πάνω από την αλυσίδα υψωμάτων μπροστά από το Ιβανόφσκι. Αλλά έχει απομείνει ήδη λιγότερο από ένα χιλιόμετρο μέχρι το ίδιο το Ιβανόφσκι.

Η έλλειψη εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού, αεράμυνας και βλημάτων πυροβολικού έχει φέρει την Ουκρανία σε απελπιστική κατάσταση. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το Κίεβο έχει τους πόρους ή την ικανότητα να αντιστρέψει αυτή την πορεία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail