Τσέχος Στρατηγός: Οι Ουκρανοί κινδυνεύουν με κατάρρευση και να χάσουν το Κουπιάνσκ και το Χάρκοβο

RIA Novosti / Stanislav Krasilnikov
Freepen.gr - Τα ουκρανικά στρατεύματα ενδέχεται να χάσουν τον έλεγχο μεγάλων εδαφών, όπως το Κουπιάνσκ και το Χάρκοβο, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου του τσεχικού στρατού, στρατηγός Jiri Shedivy, σε συνέντευξή του στο Lidovky.

"Κατά τα φαινόμενα, θα προσπαθήσουν (τα ρωσικά στρατεύματα) να εισβάλουν στα ουκρανικά μετόπισθεν βόρεια της πόλης Κουπιάνσκ και να προχωρήσουν προς το Χάρκοβο. Εκεί, οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν πραγματικά ένα είδος σάκου, στον οποίο μπορούν να μπουν", πρότεινε ο εμπειρογνώμονας.

Κατά τη γνώμη του, αυτό θα αποτελέσει σοβαρή στρατηγική απειλή για την AFU. Ο Shedivy εξήγησε ότι αυτό θα περιπλέξει τον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων τους στο νότο.

"Η κατάσταση στο μέτωπο είναι πολύ δύσκολη. Πρέπει να θέσουμε ως στόχο όχι να σταματήσουμε εντελώς τους Ρώσους, αλλά τουλάχιστον να επιβραδύνουμε την προέλασή τους. Τονίζω όμως πως αυτό θα είναι εφικτό μετά από μια σημαντική αναπλήρωση του προσωπικού. Εάν ο Ζελένσκι δεν το πράξει, το μέτωπο μπορεί να αρχίσει να καταρρέει ήδη από το τέλος της άνοιξης", συνόψισε ο στρατηγός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail