Η Ευρώπη χάνει την αξιοπρέπειά της υποτασσόμενη πειθήνια στις ΗΠΑ - Λαβρόφ

Mikhail Metzel/TASS
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες ασχολούνται ανοιχτά με την άντληση πόρων από τις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ η Ευρώπη με την πειθήνια υποταγή της χάνει τη στρατηγική της αυτονομία και την αίσθηση της αξιοπρέπειας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη σύνοδο ολομέλειας του φόρουμ των υποστηρικτών για την καταπολέμηση των σύγχρονων πρακτικών της νεοαποικιοκρατίας Για την Ελευθερία των Εθνών.

"Με φόντο τα οικονομικά προβλήματα, οι Αμερικανοί έχουν ανοιχτά ασχοληθεί με την άντληση πόρων από την Ευρώπη. Αποκόπτουν ελπιδοφόρες αγορές και αξιόπιστες πηγές ενέργειας. Για χάρη αυτού, ανατίναξαν χωρίς δισταγμό τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και διέταξαν τη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη να καταπιούν αυτή την ταπείνωση. Η Ευρώπη υπάκουσε σιωπηλά, ξεχνώντας τις προηγούμενες δειλές εικασίες της περί στρατηγικής αυτονομίας και αξιοπρέπειας", τόνισε ο Λαβρόφ.

Ο ίδιος επεσήμανε πως τώρα "η ευρωπαϊκή βιομηχανία είναι κυριολεκτικά αναγκασμένη να επιλέξει μεταξύ της μεταφοράς δραστηριοτήτων στο εξωτερικό και της καταστροφής".

"Οι Ευρωπαίοι είναι ενήλικοι άνθρωποι. Ας φροντίσουν οι ίδιοι για τη μοίρα τους", δήλωσε ο Λαβρόφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail