Κολομβιανοί μισθοφόροι ντροπιάστηκαν στην Ουκρανία

ukrinform.net
Freepen.gr - Κολομβιανοί μισθοφόροι αναγκάστηκαν να φύγουν από το πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, φοβούμενοι τα ρωσικά drones, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ένας 32χρονος μαχητής με το διακριτικό κλήσης Checho.

«Σταθήκαμε όρθιοι και αποφασίσαμε να φύγουμε από τη θέση για να σώσουμε τη ζωή μας», είπε.

Σύμφωνα με το μισθοφόρο, η ομάδα τους δέχθηκε μαζική επίθεση από ρωσικά drones, από τα οποία δεν υπήρχε «που να κρυφτεί». Σύμφωνα με τον Τσέχο, έπρεπε επίσης να σώσει τη σύντροφό του, του οποίου το σαγόνι τρύπησε σκάγια.

«Νόμιζα πως θα πέθαινα», παραπονέθηκε.

Όπως γράφει το δημοσίευμα, η Ουκρανία έχει εξαντληθεί από δύο χρόνια ενεργών εχθροπραξιών, γεγονός που την αναγκάζει να προσελκύει ξένους μισθοφόρους. Το άρθρο σημειώνει ότι στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Κολομβίας πολεμούν καρτέλ ναρκωτικών στη χώρα τους για δεκαετίες, γεγονός που τους έπεισε πως αυτή η «εμπειρία» θα ήταν χρήσιμη στο πλαίσιο των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail