Παράγοντας του πετρελαίου προειδοποιεί για επικείμενη έλλειψη εφοδιασμού

pixabay / FL0R1AN
Freepen.gr - Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα αντιμετωπίσει έλλειψη προσφοράς έως το τέλος του 2025, καθώς τα αποθέματα αργού δεν αντικαθίστανται αρκετά γρήγορα, προειδοποίησε η Βίκι Χόλουμπ, διευθύνουσα σύμβουλος της αμερικανικής ενεργειακής εταιρείας Occidental, σε συνέντευξή της στο CNBC που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα.

Περίπου το 97% του πετρελαίου που παράγεται σήμερα προέρχεται από ανακαλύψεις που έγιναν τον 20ό αιώνα, ενώ λιγότερο από το ήμισυ της παραγωγής αργού της τελευταίας δεκαετίας έχει αντικατασταθεί, δήλωσε η ίδια.

"Βρισκόμαστε τώρα σε μια κατάσταση όπου σε δύο χρόνια θα έχουμε μεγάλη έλλειψη προσφοράς", δήλωσε ο Hollub, σημειώνοντας ότι η αγορά πετρελαίου χαρακτηρίζεται σήμερα από υπερπροσφορά, λόγω της παραγωγής ρεκόρ στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τον Καναδά και τη Γουιάνα. Αυτό το πλεόνασμα έχει κρατήσει χαμηλά τις τιμές του πετρελαίου, παρά τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, πιστεύει.

Παρά την τρέχουσα υπερπροσφορά, ο Hollub προέβλεψε πως μέχρι το τέλος του 2025 η ζήτηση θα ξεπεράσει την προσφορά. "Η αγορά είναι εκτός ισορροπίας αυτή τη στιγμή, αλλά και πάλι, αυτό είναι ένα βραχυπρόθεσμο ζήτημα ζήτησης", είπε, προσθέτοντας "αλλά θα είναι ένα μακροπρόθεσμο ζήτημα προσφοράς".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail