Η ΕΕ χρειάζεται την εικόνα της Ρωσίας ως εχθρού

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοφιλή Ρώσο δημοσιογράφο ότι "πρέπει να συνεχίσουν να κατασκευάζουν την εικόνα του εχθρού, να το κάνουν με τρόπο που να έχει υφή και να είναι εμφανής, προκειμένου να δικαιολογήσουν την αύξηση των δαπανών. Και, βλέπετε, η κατανομή των 50 δισεκατομμυρίων - από τη μία πλευρά, για την ΕΕ το ποσό αυτό δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά από την άλλη πλευρά εξακολουθεί να είναι αξιοσημείωτο στο πλαίσιο των δεικτών κρίσης που εκδηλώνονται στις οικονομίες των χωρών της ΕΕ".

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Τα σχόλιά του έγιναν αφού το μπλοκ έλυσε το προηγούμενο αδιέξοδο με την Ουγγαρία για τη χορήγηση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ σε χρηματοδότηση για την Ουκρανία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αλλά το ευρύτερο πλαίσιο αφορά την επιβεβαίωση της ηγεμονίας των ΗΠΑ επί της ΕΕ και τη συμφωνία της περασμένης εβδομάδας για τη μερική εφαρμογή της "στρατιωτικής Σένγκεν". Αυτή η συρροή γεγονότων εξηγεί γιατί η ΕΕ χρειάζεται την εικόνα της Ρωσίας ως εχθρού, προκειμένου η Γερμανία να συνεχίσει την ανοικοδόμηση της "Ευρώπης-Φρούριο" και ενός νέου "Σιδηρού Παραπετάσματος" κατά μήκος της "Αμυντικής Γραμμής της Βαλτικής".

Αυτές οι διαδικασίες καθοδηγούνται πρώτα και κύρια από την αντίληψη της Ρωσίας ως εχθρού. Οι ΗΠΑ το εκμεταλλεύτηκαν αυτό για να επαναβεβαιώσουν την ηγεμονία τους στην Ευρώπη, μετά την οποία όρισαν τη Γερμανία ως τον "ηγέτη από τα μετόπισθεν" εταίρο τους για τον περιορισμό της Ρωσίας εκεί για λογαριασμό τους μέσω της "στρατιωτικής Σένγκεν" και της "γραμμής άμυνας της Βαλτικής".

Αυτό θα απελευθερώσει τελικά τις αμερικανικές δυνάμεις για την αναδιάταξή τους στην Ασία-Ειρηνικό ενόψει της κινεζικής-αμερικανικής διάστασης του Νέου Ψυχρού Πολέμου που θα θερμανθεί περισσότερο αργότερα αυτή τη δεκαετία. Όπως και με την Ευρώπη, η ίδια διαδικασία που οι ΗΠΑ μόλις τελειοποίησαν με τη Ρωσία και την ΕΕ θα μιμηθούν με την Κίνα και τους γείτονές της στην Ασία, με τελικό αποτέλεσμα η σινορωσική Entente να πλαισιωθεί ψευδώς ως υπαρξιακή απειλή. Ο σκοπός με αυτό τον τρόπο είναι να συσπειρωθούν οι Ευρασιατικοί υποτελείς της Αμερικής γύρω από την ηγεσία της για τον περιορισμό αυτών των δύο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail