Ο τύπος που ίσως αντικαταστήσει τον Πούτιν προειδοποιεί: ο πόλεμος με τη Δύση θα οδηγήσει σε "Αποκάλυψη" και "το τέλος των πάντων"

Οι Ρώσοι μας έχουν προειδοποιήσει ξανά και ξανά ότι θα χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα εάν αναγκαστούν σε άμεσο πόλεμο με τις δυτικές δυνάμεις. Γιατί λοιπόν οι περισσότεροι δυτικοί ηγέτες δεν παίρνουν στα σοβαρά αυτές τις απειλές; Η Ουκρανία δεν αξίζει τον πυρηνικό πόλεμο. Και οι δύο πλευρές θα ήταν φρόνιμο να προσπαθήσουν να βρουν μια ειρηνική λύση όσο είναι ακόμη δυνατό. Αντίθετα, συνεχίζουμε να βλέπουμε κλιμάκωση μετά από κλιμάκωση. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση Μπάιντεν φαίνεται αποφασισμένη να δει πόσο κοντά μπορεί να φτάσει χωρίς να ξεπεράσει τα πράγματα εντελώς. Αυτό είναι πολύ ανόητο, γιατί οι Ρώσοι είναι πολύ σοβαροί για να πολεμήσουν έναν πυρηνικό πόλεμο, εάν τους πιέσουν πάρα πολύ.

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή την εβδομάδα, το Newsweek αναφέρει ότι μαθητές γυμνασίου στη Ρωσία θα εκπαιδεύονται τι να κάνουν εάν ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος «ως μέρος του εθνικού προγράμματος σπουδών»:

Οι Ρώσοι μαθητές γυμνασίου θα εκπαιδευτούν πώς να προστατεύονται σε έναν πιθανό πυρηνικό πόλεμο ως μέρος του εθνικού προγράμματος σπουδών, ανέφερε τοπική δημοσίευση.

Οι μαθητές θα μάθουν για «τις ιδιότητες μάχης και τις καταστροφικές συνέπειες των όπλων μαζικής καταστροφής, καθώς και για τις μεθόδους προστασίας από αυτά». Θα είναι μέρος ενός μαθήματος που θα αναπτυχθεί σε λύκεια στη Ρωσία που ονομάζεται «Βασικές αρχές της ασφάλειας και της άμυνας της πατρίδας», ανέφερε την Τρίτη η εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας.

Ρώσοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ , έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι μπορεί να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε το Σεπτέμβριο του 2022 pvw η Μόσχα ήταν έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να υπερασπιστεί την «εδαφική της ακεραιότητα» και το θέμα συζητείται τακτικά στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες σπάνια συζητάμε την πιθανότητα πυρηνικού πολέμου και οποιοσδήποτε πολιτικός πρότεινε να εκπαιδεύσουμε τους μαθητές μας τι να κάνουν εάν συμβεί πυρηνικός πόλεμος θα χλευαζόταν ανελέητα.

Αλλά στη Ρωσία τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Όπως συζητώ στο τελευταίο μου βιβλίο, οι Ρώσοι προετοιμάζονται πυρετωδώς να πολεμήσουν έναν πυρηνικό πόλεμο, και ένα τέτοιο σενάριο συζητείται συνεχώς στη ρωσική τηλεόραση.

Την Τετάρτη, ο τύπος που θα μπορούσε μια μέρα να αντικαταστήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε δημόσια ότι ένας πόλεμος με το ΝΑΤΟ θα είχε ως αποτέλεσμα μια «αποκάλυψη» και «το τέλος των πάντων»:

Το ΝΑΤΟ είναι ένα τεράστιο στρατιωτικό μπλοκ, ο συνολικός πληθυσμός των κρατών μελών της Συμμαχίας είναι περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι και ο συνδυασμένος στρατιωτικός προϋπολογισμός τους μπορεί να φτάσει έως και 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Έτσι, επειδή οι στρατιωτικές μας δυνατότητες είναι ασύγκριτες, απλά δεν θα μείνουμε χωρίς άλλη επιλογή. Η απάντηση θα είναι ασύμμετρη. Για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας θα τεθούν σε χρήση βαλλιστικοί πύραυλοι και πύραυλοι κρουζ που φέρουν ειδικές κεφαλές. Βασίζεται στα έγγραφα του στρατιωτικού μας δόγματος και είναι πολύ γνωστό σε όλους. Και αυτή ακριβώς είναι η Αποκάλυψη. Το τέλος σε όλα.

Αυτός είναι ο λόγος που οι δυτικοί πολιτικοί πρέπει να λένε την πικρή αλήθεια στους ψηφοφόρους τους και να σταματήσουν να τους θεωρούν ανεγκέφαλους ηλίθιους. Να τους εξηγήσουν τι πραγματικά θα συμβεί και να μην παίξουν ξανά και ξανά το ψεύτικο μάντρα της προετοιμασίας για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ συνεχίζει να λέει τέτοια πράγματα ξανά και ξανά.

Από το 2000, είναι το μόνο άτομο που υπηρέτησε ως πρόεδρος της Ρωσίας εκτός από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Και μόλις φύγει ο Πούτιν, υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα ο Μεντβέντεφ να είναι αυτός που θα τον αντικαταστήσει.

Αν αποδειχτεί ότι είναι έτσι, θα βρεθούμε σε τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Με τον Μεντβέντεφ στο τιμόνι, οι Ρώσοι δεν θα δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα, εάν γινόταν σαφές ότι δε θα μπορούσε να αποφευχθεί ένας πόλεμος σκοποβολής με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οπότε μπορεί να θέλετε να προσευχηθείτε για την υγεία του Πούτιν.

Ναι, είμαι πολύ σοβαρός για αυτό.

Γιατί αν ο Μεντβέντεφ αντικαταστήσει τον Πούτιν, ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου θα αυξανόταν δραματικά.

Κατά τα άλλα, ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή πλησιάζει γρήγορα σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή.

Η Χεζμπολάχ έχει ήδη επιτεθεί σε ισραηλινούς στόχους περισσότερες από χίλιες φορές και ο Ισραηλινός Στρατός λέει πως έχει χτυπήσει στόχους της Χεζμπολάχ περίπου 3.000 φορές:

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε μια νέα αξιολόγηση που εκτιμά ότι έχει εξαπολύσει επιθέσεις σε περίπου 3.000 τοποθεσίες της Χεζμπολάχ στο Λίβανο στη Συρία από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος μετά τις 7 Οκτωβρίου. Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος αντιναύαρχος Daniel Hagari λέει πως ενώ το Ισραήλ δεν επιδιώκει μεγαλύτερο πόλεμο στο Λίβανο, είναι «σίγουρα έτοιμο» και ότι οι αμυντικές δυνάμεις (IDF) είναι έτοιμες να «επιτεθούν αμέσως εάν προκληθούν».

Η Χεζμπολάχ αντεπιτίθεται επίσης σε καθημερινή βάση, με χωριά και κοινότητες και στις δύο πλευρές των συνόρων να πλήττονται, και σε ορισμένες περιπτώσεις να έχουν ως αποτέλεσμα απώλειες αμάχων. Όταν το Ισραήλ χτυπά στόχους στη Συρία, τείνει να τους περιγράφει ως «συνδεδεμένους με το Ιράν», που συχνά σημαίνει τη Χεζμπολάχ.

Τα καλά νέα είναι πως ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στο βόρειο μέτωπο δεν έχει ξεσπάσει ακόμη.

Αλλά αυτό θα μπορούσε σύντομα να αλλάξει.

Οι Ισραηλινοί είναι απολύτως αποφασισμένοι να πείσουν τη Χεζμπολάχ να μετακινήσει τις δυνάμεις της βόρεια του ποταμού Λιτάνι και είναι έτοιμοι να στείλουν στρατεύματα στο Λίβανο εάν η Χεζμπολάχ δεν το κάνει αυτό πρόθυμα:

Το Ισραήλ λέει τώρα ότι ο χρόνος για τη διπλωματία τελειώνει καθώς οι δύο πλευρές κινούνται προς μεγαλύτερο πόλεμο. «Το Ισραήλ έχει πει, ωστόσο, πως είναι έτοιμο να ανοίξει ένα άλλο μέτωπο με μια στρατιωτική επίθεση στον νότιο Λίβανο, εάν η Χεζμπολάχ δεν επιστρέψει σε περίπου 20 μίλια (32 χιλιόμετρα) από τα σύνορα, σύμφωνα με τους όρους ενός μακροχρόνιου ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών», σύμφωνα με το Bloomberg .

Μόλις ο Ισραηλινός Στρατός εισέλθει στο νότιο Λίβανο, δε θα υπάρχει γυρισμός.

Δε θα συμβεί αύριο, αλλά ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιισραέλ Κατς προειδοποιεί πως ο χρόνος τελειώνει:

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιισραέλ Κατς, συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του τη Δευτέρα, προειδοποιώντας τον ότι «ο χρόνος τελειώνει για να βρεθεί μια διπλωματική λύση στον Λίβανο» και δείχνοντας πως η χώρα του είναι έτοιμη να πάει σε πόλεμο εάν η διπλωματία αποτύχει.

Ο λόγος είναι ότι, από τις 7 Οκτωβρίου, η Χεζμπολάχ, η ομάδα με έδρα τον Λίβανο που συνδέεται με το Ιράν, έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους. Φοβούμενοι μια εισροή μαχητών που θα μπορούσαν ενδεχομένως να εισβάλουν και να κατακτήσουν τμήματα της χώρας, περίπου 60.000 βόρειοι Ισραηλινοί επέλεξαν να φύγουν, αναζητώντας καταφύγιο στο κέντρο, μακριά από τις εχθροπραξίες.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα γίνει πραγματικά τρελός κάποια στιγμή το 2024.

Και αυτό δεν θα είναι καλά νέα για κανέναν.

Πιστεύω επίσης ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα εισέλθει σύντομα σε μια επικίνδυνη νέα φάση.

Οι Ουκρανοί γίνονται όλο και πιο απελπισμένοι και θα αναζητούν τρόπους να σύρουν τις δυτικές δυνάμεις στη σύγκρουση.

Ας ελπίσουμε πως αυτό δεν θα συμβεί σύντομα, γιατί μια άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία θα μπορούσε εύκολα να πυροδοτήσει μια πυρηνική αποκάλυψη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail