Η Δύση είναι εντελώς λάθος για την Ουκρανία - μέλος του ΝΑΤΟ

nato.int
Freepen.gr - Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν εξέφρασε την ελπίδα ότι το πρόσφατα εγκεκριμένο πακέτο βοήθειας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ (54 δισεκατομμυρίων δολαρίων) θα χρησιμοποιηθεί για την στήριξη των αμάχων, αποτρέποντας την κατάρρευση του χρεοκοπημένου ουκρανικού κράτους, και όχι για τη χρηματοδότηση περισσότερων όπλων και αιματοχυσίας.

Ο Όρμπαν έχει επανειλημμένα ζητήσει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να ελπίζει πως θα νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης. Η θέση αυτή, καθώς και η αντίθεση της Βουδαπέστης στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και το μπλοκάρισμα της στρατιωτικής βοήθειας της ΕΕ προς την Ουκρανία, έχει οδηγήσει την Ουγγαρία να διασύρεται στο Κίεβο και να απειλείται με κυρώσεις από τους συμμάχους της στην ΕΕ.

"Η Δύση εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο χρόνος είναι με το μέρος μας. Ωστόσο, νομίζω πως ισχύει το αντίθετο. Νομίζω ότι ο χρόνος είναι με το μέρος των Ρώσων και όσο περισσότερο διαρκεί ο πόλεμος, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα πεθαίνουν και η ισορροπία δυνάμεων δε θα αλλάξει υπέρ της Ουκρανίας", δήλωσε ο Όρμπαν στο ραδιόφωνο Kossuth την Παρασκευή.

Ο Ούγγρος ηγέτης συνέχισε επιμένοντας πως "η ειρήνη θα έρθει όταν υπάρξει αλλαγή στις Βρυξέλλες" και ότι, μετά από σχεδόν δύο χρόνια αποτυχημένων ελπίδων να νικηθεί στρατιωτικά η Ρωσία, "τα πάντα στις Βρυξέλλες θα πρέπει να περιστρέφονται γύρω από την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός το συντομότερο δυνατό".

Η ΕΕ ενέκρινε το νέο πακέτο βοήθειας την Πέμπτη, αφού πίεσε τον Όρμπαν να άρει το βέτο του. Ο Ούγγρος χαρακτήρισε την απόφαση ως νίκη της Βουδαπέστης, υποστηρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι Βρυξέλλες "θα είχαν αφαιρέσει τα κονδύλια που προορίζονταν για την Ουγγαρία και θα τα είχαν στείλει και αυτά στην Ουκρανία".

"Δεν στέλνουμε όπλα, παίρνουμε τα χρήματά μας από τις Βρυξέλλες και θα συμβάλουμε στην πολιτική χρηματοδότηση της Ουκρανίας", δήλωσε ο Όρμπαν την Παρασκευή, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ότι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί η ουκρανική κρίση είναι μέσω διαπραγματεύσεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail