«Η ένταση για τη μεταφορά δυτικών πυραύλων στο Κίεβο μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο»

Valery Sharifulin/TASS
Freepen.gr - Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έχει προειδοποιήσει ότι το σπιράλ της κλιμάκωσης σχετικά με τις δυτικές παραδόσεις πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο, δήλωσε στο TASS σε συνέντευξή του ο Vladimir Yermakov, διευθυντής του Τμήματος Μη Διάδοσης και Ελέγχου Όπλων του υπουργείου Εξωτερικών.

"Το βεληνεκές των πυραύλων που παραδίδονται στην Ουκρανία αυξάνεται σταθερά. Οι χώρες που πραγματοποιούν τέτοιες παραδόσεις θα πρέπει να έχουν επίγνωση των αναπόφευκτων συνεπειών που μπορεί να επιφέρουν τέτοια βήματα για τη δική τους ασφάλεια. Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι το κλιμακούμενο σπιράλ που γυρίζει η Δύση μπορεί κάποια στιγμή να βγει εκτός ελέγχου", προειδοποίησε ο Γέρμακ.

Επισήμανε πως καμία άλλη χώρα του ΝΑΤΟ, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δε διαθέτει επίγειους πυραύλους μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς.

"Ωστόσο, ορισμένες από αυτές τις χώρες αναπτύσσουν ή σκοπεύουν να αγοράσουν τέτοια όπλα στο μέλλον. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να τονιστεί και πάλι ο αμερικανικός παράγοντας: είναι οι ΗΠΑ που σχεδιάζουν να προμηθεύσουν τους συμμάχους με σχετικούς πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τις πλατφόρμες που έχουν ήδη στη διάθεσή τους", είπε.

Ο κ. Γερμακόφ διευκρίνισε ότι ο εν λόγω πύραυλος ήταν ο πύραυλος PrSM (Precision Strike Missile) που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ, ο οποίος κατά τη διάρκεια δοκιμών, "κρίνοντας από τις διαθέσιμες πληροφορίες, έχει ήδη πετάξει σε απόσταση άνω των 500 χιλιομέτρων".

"Παρακολουθούμε τα σχέδια αυτά στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ανάλυσής μας για τη βιωσιμότητα του μονομερούς μορατόριουμ της Ρωσίας για την ανάπτυξη πυραύλων εδάφους μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς", τόνισε ο Γιερμακόφ. "Όσον αφορά την προμήθεια τέτοιων πυραυλικών όπλων στο καθεστώς του Κιέβου, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για τέτοια σχέδια".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail