Το Κίεβο μετέωρο: Οι αρουραίοι παλεύουν για ελεημοσύνη και ετοιμάζονται να πηδήξουν από το πλοίο

Freepen.gr - Το κύμα της ουκρανικής σύγκρουσης κάνει μια όχι πραγματικά απροσδόκητη, αλλά δυσάρεστη στροφή για το Κίεβο και τις παγκοσμιοποιητικές δυνάμεις που πόνταραν σε αυτό. Η πρόσφατη σειρά αποτυχιών κατέστησε το καθεστώς κουτσή πάπια στα μάτια των μαριονετών και των χορηγών του. Η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε εξαιτίας της περαιτέρω αύξησης των επιπέδων διαφθοράς, της ανικανότητας και της εντεινόμενης εσωτερικής πάλης για την εξουσία στο εσωτερικό της ανώτατης ουκρανικής ηγεσίας, γράφει το southfront.press.

Αυτό συμβαίνει εν μέσω της διαφαινόμενης απειλής της οδυνηρής ήττας στην Αβντέεβκα. Ένα μεγάλο βαριά οχυρωμένο ουκρανικό προπύργιο στα περίχωρα του Ντονέτσκ ισορροπεί στο χείλος της κατάρρευσης. Τα ρωσικά στρατεύματα ροκανίζουν τις ουκρανικές άμυνες στους δρόμους, μεταφέροντας την ουκρανική ομαδοποίηση σε καζάνι. Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη αλέθουν τις ουκρανικές θέσεις με δεκάδες βαριές βόμβες που ρίχνονται κάθε βράδυ.

Στα βόρεια μέτωπα του Ντονμπάς, τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στο χωριό Μπελογκόροβκα. Ως αποτέλεσμα σκληρών μαχών, πήραν τον έλεγχο της βιομηχανικής ζώνης και συνεχίζουν περαιτέρω επιθέσεις. Στη νότια κατεύθυνση του Ντονέτσκ, ο ουκρανικός στρατός έχασε τον έλεγχο του ανατολικού τμήματος της Novomikhailovka.

Την ίδια στιγμή, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας πολεμούν με αρκετή επιτυχία τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τους πυραύλους που προμηθεύει το ΝΑΤΟ. Μόνο τη νύχτα της 9ης Φεβρουαρίου, 19 ουκρανικά UAV αναχαιτίστηκαν σε πέντε ρωσικές περιοχές.

Μαζί με την αποτυχία της "καλοκαιρινής αντεπίθεσης" που κόστισε στο Κίεβο εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα που προμήθευσε το ΝΑΤΟ και πάνω από 100.000 άτομα προσωπικό, γίνεται δύσκολο για τους Ουκρανούς δημόσιους ηγέτες να παρουσιάσουν ένα γενναίο πρόσωπο σε μια θλιβερή υπόθεση. Προτιμούν να κατηγορούν τα παιδιά που μαστιγώνουν για τις προφανείς αποτυχίες και να παλεύουν μεταξύ τους για τα απομεινάρια της όποιας εξουσίας έχουν.

Μετά από εβδομάδες εικασιών, ο Ζελένσκι απέλυσε τελικά τον αρχιστράτηγο Ζαλούζνι, ο οποίος ήταν επικεφαλής για την "καλοκαιρινή αντεπίθεση" και είχε ακουστεί από τα MSM όλο το προηγούμενο έτος ως ο στρατιωτικός ηγέτης που θα επέτρεπε στο Κίεβο να καταλάβει την Κριμαία. Χάρη σε αυτό, ο Zaluzhny απέσπασε μεγάλη προσοχή από τα ΜΜΕ και πολιτικούς πόντους, αλλά έχασε ένα αξιοσημείωτο μέρος του εναπομείναντος στρατιωτικού δυναμικού υπό τις διαταγές του. Η μόνιμη υποστήριξη και οι προμήθειες του ΝΑΤΟ βοήθησαν να αποφευχθεί η ολική κατάρρευση, αλλά δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την τάση. Οι συνθήκες στο πεδίο της μάχης και οι διπλωματικές συνθήκες έχουν φθάσει στο σημείο όπου ακόμη και βασικοί δυτικοί χορηγοί επιβραδύνουν δημοσίως τη ροή στρατιωτικών προμηθειών και οικονομικής υποστήριξης. 

Εν τω μεταξύ, οι υποστηρικτές του καθεστώτος του Κιέβου στην Ουάσινγκτον δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα στον πόλεμο των μέσων ενημέρωσης. Παρ' όλες τις προσπάθειες των δυτικών διπλωματών και των MSM να θέσουν τη Μόσχα σε πληροφοριακό αποκλεισμό και να την καταστρέψουν με κυρώσεις, σήμερα όλος ο κόσμος ακούει τον Πούτιν. Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τους Αμερικανούς να μην πιστεύουν τίποτα από όσα λέει ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξή του στον Τάκερ Κάρλσον. Κρίνοντας από την υστερική αντίδραση των MSM και των κορυφαίων δυτικών αξιωματούχων, μια και μόνο συνέντευξη φάνηκε να είναι αρκετή για να δώσει ένα οδυνηρό πλήγμα στη δυτική προπαγάνδα. Οι προσπάθειες να δημιουργηθεί μια φανταστική πραγματικότητα των μέσων ενημέρωσης γύρω από τις τρέχουσες εξελίξεις θέτουν σε μειονεκτική θέση το κατασκεύασμα αυτής της πραγματικότητας. Με τη σειρά τους, τα βλαστάρια μιας νέας, ειλικρινούς και αμοιβαία επωφελούς δομής των διεθνών σχέσεων σπρώχνουν το δρόμο τους προς τη ζωή από την τρέχουσα κρίση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail