Το Ισραήλ απορρίπτει τη λύση των δύο κρατών - Νετανιάχου

twitter.com/IsraeliPM/status/1759333533028348036/photo/1
Freepen.gr - Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε κατηγορηματικά τη "μονομερή αναγνώριση" ενός παλαιστινιακού κράτους, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα αποτελούσε μια "μαζική και άνευ προηγουμένου επιβράβευση της τρομοκρατίας" που θα εμπόδιζε κάθε προοπτική για μακροχρόνια ειρήνη στο μέλλον.

Μιλώντας στη Διάσκεψη των Προέδρων των μεγαλύτερων αμερικανικών εβραϊκών οργανώσεων στην Ιερουσαλήμ την Κυριακή, ο Νετανιάχου χαρακτήρισε τον πόλεμο στη Γάζα "μάχη του πολιτισμού εναντίον της βαρβαρότητας" και επανέλαβε τον στόχο του για "ολοκληρωτική νίκη".

"Αυτή είναι η μάχη που είναι σημαντική για το μέλλον του Ισραήλ και την επιβίωσή μας, αλλά είναι επίσης κρίσιμη για το μέλλον του πολιτισμού", είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως η εξόντωση της Χαμάς, η απελευθέρωση των ομήρων και η αποτροπή της Γάζας από το να αποτελέσει ποτέ "απειλή" για το Ισραήλ παραμένουν οι κύριοι στόχοι.

Ο Νετανιάχου συνέχισε καταγγέλλοντας τη "συκοφάντηση του Ισραήλ", υποστηρίζοντας ότι οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) "φτάνουν σε σημείο που κανένας άλλος στρατός δεν έχει κάνει για να αποτρέψει τις απώλειες μεταξύ των αμάχων", χαρακτηρίζοντας "φάρσα" την υπόθεση γενοκτονίας που έφερε η Νότια Αφρική στο Διεθνές Δικαστήριο.

Ενώ συμφώνησε ότι ο άμαχος πληθυσμός της Γάζας πρέπει να κρατηθεί μακριά από κινδύνους, ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητά του να εξαλείψει πλήρως τη Χαμάς, υποσχόμενος να "τελειώσει τη δουλειά" όπως "η Αμερική τελείωσε τη δουλειά της", αναφερόμενος στη μάχη με το Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS).

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως υπάρχει "ένα πράγμα" στο οποίο "το Ισραήλ δεν μπορεί να συμφωνήσει" - μια λύση δύο κρατών, την οποία ζητά η διεθνής κοινότητα από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος.

"Το Ισραήλ απορρίπτει εντελώς τη διεθνή υπαγόρευση σχετικά με μια μόνιμη διευθέτηση με τους Παλαιστίνιους", δήλωσε ο Νετανιάχου, παραθέτοντας ένα ψήφισμα που έφερε ενώπιον της κυβέρνησης την Κυριακή. "Το Ισραήλ θα συνεχίσει να αντιτίθεται στη μονομερή αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους", προσθέτοντας ότι αυτό θα λειτουργούσε ως επιβράβευση της "τρομοκρατίας και θα εμπόδιζε κάθε μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail