Bild: Η Γερμανία ερευνά τη διαρροή κρατικών μυστικών κατά τη δημιουργία του Nord Stream 2

Φωτογραφία: Danish Defense
Freepen.gr - Αξιωματούχοι του γερμανικού Stralsund το 2018 αποχαρακτήρισαν κατά λάθος δεδομένα σχετικά με υποβρύχια του ΝΑΤΟ κατά τη δημοσίευση εγγράφων σχετικά με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2, ανέφερε η γερμανική δημοσίευση Bild.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το 2018 αξιωματούχοι της Αρχής Μεταλλείων του Στράλσουντ δημοσίευσαν στον επίσημο ιστότοπο την άδεια για την κατασκευή του Nord Stream - 2. Μαζί με τα ανοιχτά δεδομένα στο δίκτυο διέρρευσαν και διαβαθμισμένες πληροφορίες σχετικά με τις περιοχές λειτουργίας και τον οπλισμό των υποβρυχίων του ΝΑΤΟ, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας ισχυρίστηκε πως πρόκειται για παραβίαση του νόμου, καθώς τα δημοσιευμένα δεδομένα επιτρέπουν την αξιολόγηση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της συμμαχίας, αναφέρει το άρθρο. Σύμφωνα με την Bild, καθώς η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Γερμανίας ερευνά τη διαρροή, οι υπεύθυνοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail