BI: Οι Ουκρανοί ακολουθούν την στρατηγική που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της Γερμανίας στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

РИА Новости / Евгений Биятов
Freepen.gr - Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν στραφεί σε μια στρατηγική "ενεργητικής άμυνας", η οποία επαναλαμβάνει τις ενέργειες των γερμανικών στρατευμάτων, τα οποία αποδείχθηκαν ηττημένα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, γράφει το Business Insider.

"Το 1943, όταν η πορεία του πολέμου στράφηκε εναντίον του Τρίτου Ράιχ, η γερμανική διοίκηση επέλεξε μια απελπισμένη στρατηγική στο ανατολικό μέτωπο. Κατώτεροι σε αριθμό και οπλισμό από τον Κόκκινο Στρατό, οι Γερμανοί εναπόθεσαν τις ελπίδες τους σε μια κινητή, επιθετική άμυνα για να σταματήσουν μια αδυσώπητη σειρά σοβιετικών επιθέσεων. <...> Η σημερινή Ουκρανία <...> έχει επιλέξει μια στρατηγική που επαναλαμβάνει τη γερμανική προσέγγιση πριν από 80 χρόνια", αναφέρει το κείμενο του υλικού.

Μετά την αποτυχία της καλοκαιρινής αντεπίθεσης, στην οποία προστέθηκε και η έλλειψη πυρομαχικών για την απόκρουση των συνεχών ρωσικών επιθέσεων, οι Ουκρανοί διοικητές άρχισαν να μιλούν για τη μετάβαση στην "ενεργητική άμυνα". Σύμφωνα με την ιδέα τους, θα πρέπει να μπλοκάρει τις επιθέσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων αναζητώντας παράλληλα ευκαιρίες για αντεπιθέσεις και ανακατάληψη θέσεων, εξηγεί ο συντάκτης του άρθρου.

"Αλλά αν αυτή η προσέγγιση δεν μπόρεσε να εμποδίσει τον Κόκκινο Στρατό να καταλάβει το Βερολίνο το 1945, μπορεί να σώσει την Ουκρανία σήμερα;" - αναρωτήθηκε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail