Η πτώση της Avdeevka σηματοδοτεί την πτώση των ελπίδων των χορηγών της Ουκρανίας

Freepen.gr - Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει φτάσει σε οριακό σημείο, σηματοδοτώντας την σταδιακή μετατόπιση της πρωτοβουλίας στο πεδίο της μάχης προς τη Ρωσία και την αυξανόμενη αποδιοργάνωση μεταξύ των υποστηρικτών του Κιέβου, αναφέρει το southfront.press.

Από τα μέσα του 2023, οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν πετάξει ένα απίστευτο ποσό στρατιωτικού εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού σε άκαρπες προσπάθειες να διασπάσουν τη ρωσική άμυνα στο νότιο τομέα της μετωπικής γραμμής. Τα εξοπλισμένα και εκπαιδευμένα από το ΝΑΤΟ αποσπάσματα σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μια νικηφόρα πορεία στην Κριμαία, αλλά κατέληξαν σε άσημους τάφους σε όλη τη στέπα του Ντονμπάς. Η σφαγή των ουκρανικών εφεδρειών που οργανώθηκε από την ηγεσία του Κιέβου και τους ξένους συμβούλους της οδήγησε στην κατάληψη μόνο μερικών άδειων χωριών στη γκρίζα ζώνη.

Μέχρι το Φεβρουάριο του 2024, είχε σχηματιστεί μια ρωγμή στην παράλληλη πραγματικότητα που υπήρχε στην κάλυψη των MSM και στις δηλώσεις των διπλωματών των ΗΠΑ και της ΕΕ. Οι ελπίδες των χορηγών του Κιέβου να ξαφρίσουν την αφρόκρεμα από τη ρωσική "ήττα στο πεδίο της μάχης" και την "κατάρρευση της κρατικής του υπόστασης" καταστράφηκαν. Το κόστος της σύγκρουσης αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Με τη σειρά της, η ρωσική οικονομία, την οποία ήθελαν να ρίξουν στην "πέτρινη εποχή", φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλύτερα από ό,τι επέτρεψε κανείς από τους mainstream οικονομικούς αναλυτές να σκεφτεί.

Η διοίκηση Μπάιντεν αγωνίζεται να προωθήσει το νέο πακέτο "βοήθειας" στον Ζελένσκι και τους ακόλουθους του. Η εμμονή της ομάδας Μπάιντεν στην Ουκρανία αντί της αντιμετώπισης των εσωτερικών οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων παίζει στα χέρια των αντιπάλων του στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Από χρήσιμο εργαλείο στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία, η Ουκρανία έγινε διαπραγματευτικό χαρτί σε εσωτερικά πολιτικά παιχνίδια. Τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι θα ήταν ευτυχείς να απομακρυνθούν από αυτή την κατάσταση επιρρίπτοντας την ευθύνη για την αποτυχία στους αντιπάλους τους. Τα ευρωπαϊκά τσιράκια της Ουάσινγκτον βρίσκονται σε μια ακόμη πιο περίπλοκη κατάσταση. Έχουν ήδη υπονομεύσει τις δικές τους οικονομικές δυνατότητες και έχουν κάψει πολλές γέφυρες με τη Ρωσία.

Αυτά αναδεικνύονται από την κατάρρευση των ουκρανικών προσπαθειών να διατηρήσουν τον έλεγχο της Αβντέεβκα, η οποία βρίσκεται σε στρατηγική θέση κοντά στην πόλη Ντονέτσκ. Τα τελευταία 24ωρα, ρωσικές μονάδες κατάφεραν να διασπάσουν τις εναπομείνασες ουκρανικές δυνάμεις σε δύο απομονωμένες ομάδες από τη βορειοανατολική κατεύθυνση. Οι ρωσικές μονάδες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την οχυρωμένη περιοχή "Ζενίτ", στο έδαφος της πρώην βάσης αεράμυνας, καθώς και εισήλθαν στις λεγόμενες Brev no, Vinogradniki και Cheburashka. Τμήματα των στρατευμάτων του Κιέβου που έχουν αναπτυχθεί εκεί εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ή παραδίδονται στους Ρώσους. Εν τω μεταξύ, ο στρατηγός Αλεξάντρ Ταρνάβσκι, επικεφαλής της επιχειρησιακής-στρατηγικής ομάδας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που δραστηριοποιείται στην Αβντέεβκα, υποστήριξε πως όλα είναι υπό έλεγχο και οι δυνάμεις του απλώς πραγματοποιούν έναν "ελιγμό".

Προφανώς, το επόμενο στάδιο θα είναι να ισχυριστούν ότι κανείς δεν ήθελε καν να ελέγξει αυτή την ασήμαντη πόλη και πως η όλη κατάσταση ήταν μια επική επιτυχία. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ακόμη και οι πιο αφοσιωμένοι υποστηρικτές του Κιέβου έχουν αμφιβολίες για τις προοπτικές του καθεστώτος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail