Ρωσική στρατιωτική εφευρετικότητα: Το "Τσαρικό Τρένο" μήκους 30 χλμ προστατεύει τη ρωσική αμυντική γραμμή στο νότιο Ντονμπάς

Freepen.gr - Το γιγαντιαίο ρωσικό τρένο εντοπίστηκε στο Ντονμπάς. Αποτελείται από περισσότερα από δύο χιλιάδες βαγόνια και έχει μήκος περίπου 30 χιλιομέτρων κι έχει ονομαστεί το ρωσικό "τρένο των τσάρων", γράφει το southfront.press.

Το τρένο ξεκινά κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό στο χωριό Elenovka και καταλήγει στα περίχωρα της πόλης Volnovakha. Η κατασκευή του φέρεται να ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2023.

Αυτή η στρατιωτική εφεύρεση έχει πιθανότατα ως στόχο την ενίσχυση των ρωσικών αμυντικών γραμμών στο Ντονμπάς σε περίπτωση ουκρανικής διάρρηξης στην κατεύθυνση του Ουγκλεντάρ. Πρόκειται για περίπου 100.000 τόνους χάλυβα, οι οποίοι καλύπτουν μια τεράστια έκταση. Ορισμένα βαγόνια φέρονται να είναι επιπλέον συγκολλημένα στις ράγες, γεγονός που ενισχύει τη συνολική γραμμή. Η αμαξοστοιχία μπορεί να εξοπλιστεί με σημεία βολής και τα βαγόνια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση διαφόρων στρατιωτικών εξοπλισμών. Το τρένο μπορεί να φορτωθεί με διάφορα όπλα, από πολυβόλα μέχρι συστήματα αεράμυνας.

Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι "είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταστραφεί, να μετακινηθεί ή να ανατιναχθεί μια μάζα μετάλλου μήκους 30 χιλιομέτρων και η μετακίνηση εξοπλισμού μέσω αυτής της γραμμής είναι αδύνατη χωρίς τη διάσπαση του ευρύτερου διαδρόμου".

Τα βαγόνια θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον ρωσικό στρατό να κερδίσει χρόνο και να επιβραδύνει την ουκρανική επίθεση, αν αυτή είχε πραγματοποιηθεί.

Το τρένο είχε στόχο να σταματήσει την αντεπίθεση του Κιέβου, η οποία απέτυχε απέτυχε με βαριές απώλειες του ουκρανικού στρατού. Ένα τέτοιο εμπόδιο θα μπορούσε να αποτελέσει επικίνδυνο απρόοπτο για τα ουκρανικά στρατεύματα. Ωστόσο, δεν το έφτασαν ποτέ. Τώρα είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η χρησιμότητα αυτής της αμυντικής γραμμής, επειδή οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι απίθανο να ξεκινήσουν επιθετικές επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων και προς τη νότια κατεύθυνση του Ντονέτσκ, στο εγγύς μέλλον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail